Mercedes susţine că a redus distanţa faţă de echipele de top

Publicat vineri, 05.08.2011 15:19 de Daniel Popescu

Ross Brawn consideră că Mercedes GP a reuşit să reducă diferenţa care o separă de Red Bull, McLaren şi Ferrari.

Mercedes GP a avut parte de o primă jumătate de sezon modestă, în care nu a fost capabilă să lupte cu echipele de top şi nu a terminat niciodată pe podium.

Cu toate acestea, şeful Ross Brawn susţine că diferenţa dintre germani şi Red Bull, McLaren şi Ferrari s-a redus, chiar dacă nu suficient de mult pentru a se infiltra în lupta dintre cele trei.

"Am făcut o analiză după fiecare cursă şi în general ne revenim lent. Evident, nu atât de rapid pe cât ne-am dori, pentru că echipele de top luptă cu ferocitate pentru a-şi îmbunătăţi situaţia, dar şi noi încercam să recuperăm. Dar în termeni de tur normalizat, când iei în calcul pneurile, combustibilul şi alte astfel de lucruri, am redus diferenţa, doar că nu suficient de mult", a declarat britanicul.

Brawn a reiterat faptul că Mercedes GP a pierdut foarte mult din potenţiala performanţă a monopostului din cauza configuraţiei eleronului spate şi a sistemului de evacuare, mai ales că Red Bull Racing a fost echipa cu cea mai bună soluţie din acest punct de vedere.

"Nu am reuşit să aducem suficient de repde tehnologiile legate de eleronul şi din jurul sistemului de evacuare şi sunt câteva lucruri pe care le-am optimizat pe monopost fără aceste tehnologii. Probabil că nu am fi făcut aceste optimizări dacă am fi avut aceste tehnologii. Echilibrăm aerodinamica cu distribuţia maselor, centrul de gravitate şi alte lucruri de acest gen", a mai precizat el.

Via | Autosport

  • tracto91, sâmbătă, 06.08.2011 14:41
    voit ati observat aceasta reducere ?

    ba din contra mie mi se pare ca s-a adancit. cum e posibil ca echipe ca torro rosso sau force india (cu acelasi motor) mai mare rusinea, sa termine in fata echipei Mercedes. De 2 ani incoace ne duc cu zaharelu ca sunt pe calea cea buna ca sunt optimisti ca vor veni si rezultatele. au fost vorbe in vant...... A si Renault de multe ori a fost mai buna anul acesta ca Mercedes.

  • radasorin, sâmbătă, 06.08.2011 18:37

    Din contra, Rosberg a iesit pe 9 din cauza strategiei gresite, (vezi Hamilton), trebuia sa termine pe 6. Si Schumacher a abandonat din cauza de ordin tehnic.

  • Daniel, miercuri, 31.08.2011 01:38
    Se vede ceva ceva..

    @tracto91 - Brawn a spus ca distanta dintre Mercedes si fruntasi s-a redus insa nu a negat ca si alte echipe fac aceleasi eforturi in aceeasi directie. Asa ca daca Force India a reusit sa se apropie e normal, cu atat mai mult cu cat au acelasi motor. Si apoi, la cati bani are patronul, care detine de la companie aeriana pana la echipe de criket etc, chiar nu e o problema pentru el sa isi dezvolte masinile. Are bani de acasa destui. Renault? Scuza-ma insa si ei stiu sa faca masini castigatore. Pana nu de mult bateau Ferrari pe circuit cu Schumacher la volan. Asadar, si ei stiu reteta. E vorba de multe aspecte de care trebuie sa tii cont. Ultimul lucru la care ar trebui sa te gandesti ar fi faptul ca Ross Brawn si Schumacher se gandesc si fac planuri sa ne duca cu zaharelul... Sa fim seriosi. Oamenii incearca, chiar incearca doar ca... asa e Formula 1. Ai nevoie de timp, de ani ca sa ajungi in top. Apoi cazi, urci iar. Unde e Williams azi>??? La gara. Crezi ca Papa Frank face bascalie de fanii echipei? Nu. Doar ca oamenii lui au plecat. Unul e la Red Bull, altul in alta parte, etc. Parerea mea este ca Mercedes mai are nevoie de cativa oameni la varf. Abia apoi va putea construi ceva performant. Cand acastigat cu Brawn, Ross avea echipa completa de la Honda - 700 oameni. Azi are in jur de 400 iar din diferenta de 300, 100 lipsesc de la varf. Asta spune multe si explica locul pe care se afla azi echipa. Am inteles ca aprimit dezlegare de la seful Mercedes pentru a angaja inca 100 persoane la nivel de varf si asta ainceput deja sa faca. La anul mai vorbim. Poate nu va lupta inca pentru titlu insa va fi mai sus. Si inca ceva, in Canada s-a vazut ce poate masina fara RDS...a fost egala celor de top. Cand s-a uscat pista si s-a dat drumul la "play station" schumacher s-a vazut in imposibilitatea de a mai lupta cu ei. Insa pana atunci i-a impachetat.