Mercedes speră să semneze un nou contract cu Hamilton până la debutul noului sezon

Publicat marţi, 10.02.2015 16:47 de Daniel Popescu

Toto Wolff este încrezător că Lewis Hamilton îşi va prelungi contractul cu Mercedes până la cursa de la Melbourne din 15 martie, însă insistă că britanicul nu are un termen limită.

Lewis Hamilton a reluat negocierile cu Mercedes pentru semnarea unui nou acord în prelungirea celui care va expira la sfârşitul acestui an.

Cele două părţi nu au dezvăluit amănunte cu privire la clauzele pregătite în nouă înţelegere, însă Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, este optimist că acordul va fi finalizat până la startul noului sezon al Formulei 1 din 15 martie de la Melbourne.

"Întotdeauna este benefic să ai o situaţie clară, pentru pilot şi pentru noi înşine. Aceasta este cea mai bună situaţie, dar vrem să facem totul bine, aşa că avem nevoie de timp. Obiectivul ar trebui să fie să terminăm discuţiile înainte de startul sezonul, dar nu este un termen limită, pentru că în momentul în care pui deadline-uri apare presiunea şi nu vrem să punem presiune pe el sau pe noi", a declarat austriacul pentru agenţia de presă Press Association.

Wolff a dezvăluit că negocierile dintre cele două părţi decurg în mod pozitiv, însă admite că este nevoie de timp pentru a clarifica un potenţial contract pe termen lung.

"Discuţiile despre contracte sunt foarte importante, atât pentru Hamilton, cât şi pentru noi. Trebuie să discutăm cum vor decurge următorii ani. Asta nu se întâmplă de pe o zi pe alta şi nu te poţi aştepta să fie uşor. Dar, datorită relaţiei grozave de care ne bucurăm cu Hamilton şi de modul transparent în care colaboram, până acum a fost bine", a adăugat el.

Hamilton concurează pentru Mercedes din 2013, după ce şi-a petrecut precedentele şase sezoane la McLaren.

▶ Poveştile Formulei 1: Cum l-a ajutat McLaren pe Hamilton să ajungă în F1

Via SportingLife

  • Alex, marţi, 10.02.2015 18:17

    @DanielPopescu, aici pot comenta pe site, tot nu s-a rezolvat problema. Exista cumva vreo solutie? Din cate vad suntem multi utilizatori cu aceasta problema

  • Alex, marţi, 10.02.2015 18:18

    Acasa folosesc Rds ca provider, ar fi interesant de aflat daca si restul celor cu probleme, au acelasi provider

  • jumbo1974ro, marţi, 10.02.2015 18:24

    De principiu se vor intelege. Mercedes are nevoie de un pilot rapid, ceea Hamilton este, si au invatat sa ii inghita temperamentul. Nu e stres ca mai au ca varianta Cel putin pe Alonso care este un pilot mai bun ca Ham. (Alonso a facut minuni si cu o masina mai putin buna) Hamilton in schimb are mai putine optiuni. Daca nu Mercedes, atunci poate o revenire la McLaren ceea ce poate ar fi practic un refugiu, Ferrari il are pe Vettel si nu il vrea pe Hamilton, Rbr a declarat anterior ca nu il vrea, asa ca prea multe optiuni de top nu mai raman. Deci se vor intelege.

  • ss76, marţi, 10.02.2015 20:00

    Pina nu zice , tasu , verde nu semneaza , se arunca la bani multi , o sa semneze pina la urma

  • McLaren_Honda, marţi, 10.02.2015 20:10

    Jumbo, mai bine iti dezvolti capacitatea de asmilare bahica decat sa aberezi pe aici.

  • Gigi, miercuri, 11.02.2015 08:48

    Cred ca Mercedes se gandeste deja la Alonso si il lasa pe Ham pe-afara. Cu asa masina si Chilton castiga campionatul.

  • jumbo1974ro, miercuri, 11.02.2015 09:56

    Cu Alonso la Mercedes poate exista un mic impediment: Alonso vrea titlul de campion. Daca, si repet daca! parteneriatul McLaren Honda se dovedeste a fi de succes nu e sigur ca ar mai vrea sa plece la Mercedes.

  • costy, miercuri, 11.02.2015 10:19

    Eu cred ca Alonso va ramine la McLaren Honda ,nu lau vrut aia de prosti asa ca nu mai comentati aiurea ca sa dus acolo ca la vrut honda numai pe el doar ca majoritatea din padoc stiu ce poate sa faca inafar de caracter care multi zic ca este infect asa sunt toti campioni si vetel si hamilton nu mai zic de sumi toti vor ce este mai bun pentru ei eu sincer ii doresc sa mai ia un campionat ca merita dar doar unu restu sa le la kimisor dar nu prea cred legat de vedel un campion de cirpa care fara masina perfecta este varza sa vazut anul trecut hai ferari ca asteptam de mult un titlu dar presimt ca este cam departe de noi

  • WickedSick, joi, 12.02.2015 11:29

    E bine cand reusesti sa castigi titluri mondiale, bani, faima etc. dar daca in cariera ta nu ajungi si pe la Ferrari ramai cu un gust amar. Parerea mea.