Mercedes rămâne fără şeful departamentului de aerodinamică

Publicat duminică, 27.05.2012 12:28 de Daniel Popescu

Mercedes a anunţat oficial despărţirea de Loic Bigois, şeful departamentului de aerodinamică. Ferrari a negat insistent recrutarea francezului pentru 2013.

Speculaţiile din presa internaţională cu privire la o restructurare a departamentului tehnic al echipei Mercedes au fost confirmate de germani duminică la Monaco.

Astfel, Mercedes a oficializat despărţirea de Loic Bigois, care a îndeplinit funcţia de şef al departamentului de aerodinamică şi care lucrează pentru echipa de la Brackley din sezonul 2007, când team-ul purta numele de Honda Racing.

Ross Brawn, şeful echipei Mercedes, a explicat că plecarea lui Bigois este rezultatul unei schimbări în departamentul tehnic în urma căreia Geoff Willis a preluat un rol mai important în privinţa aerodinamicii.

"Bigois a fost un membru foarte important al echipei timp de mai mulţi ani, dar am avut o reorganizare internă. Poate că o parte din restructurarea pe care am făcut-o nu s-a potrivit cu ceea ce spera el să facă, aşa că ne-a cerut să-l lăsăm liber de contract, iar noi am acceptat. Va pleca în altă parte la sfârşitul anului", a explicat britanicul.

Presa internaţională speculează de mai mult timp că viitoarea destinaţie a lui Bigois este Ferrari, care a recrutat numeroşi specialişti în aerodinamică în ultima perioadă. Francezul ar urma să lucreze la tunelul de vânt, însă Ferrari a negat zvonurile afirmând că nu există nicio înţelegere în acest sens.

Via | Mercedes