Mercedes: "Nu am încălcat acordul pentru reducerea costurilor"

Publicat joi, 13.10.2011 17:44 de Daniel Popescu

Mercedes GP a negat speculaţiile că a încălcat acordul de reducere a costurilor şi susţine că nu are nicio intenţie să renunţe la acest program.

Presa internaţională speculează de mai multe săptămâni că Red Bull Racing şi Mercedes GP au încălcat acordul de reducere a costurilor, iar în ultima perioadă au apărut chiar informaţii privind o retragere a celor două echipe din cadrul Formula One Teams' Association.

După ce Red Bull a negat speculaţiile, a venit rândul celor de la Mercedes GP să infirme ipotezele prin vocea lui Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al constructorului german.

"Cu siguranţă suntem în interiorul limitei, fără niciun dubiu. Nu eram la limită nici înainte şi încă luam foarte în serios această limită. Nu ştim dacă toată lumea acţionează în acelaşi mod, dar noi respectăm 100% acordul şi, prin Ross Brawn, am fost unul dintre primii susţinători ai acestui concept. Aceasta este fundaţia Mercedes-Benz pentru viitor. Vrem să avem limite decente şi să nu cheltuim sume care nu sunt necesare", a declarat germanul în Coreea de Sud.

De asemenea, Mercedes GP a fost acuzată că a încălcat acordul prin recrutarea lui Aldo Costa şi Geoff Willis, informaţii negate de asemenea de Haug.

"Dacă oamenii pun asta la îndoială, ar trebui să ne întrebe pe noi. Dacă pun la îndoială angajarea a doi ingineri şi se întreagă dacă prin asta depăşim limitele acordului... Inginerii sunt în limita acordului", a mai precizat el.

Via | Autosport