Mercedes GP a efectuat cele mai rapide opriri la boxe în 2010

Publicat marţi, 07.12.2010 12:12 de Daniel Popescu

Mercedes GP este echipa cu cele mai scurte opriri la boxe în sezonul 2010, reuşind să-i surclaseze pe rivalii de la Red Bull şi Ferrari.

Interzicerea realimentărilor cu carburant în timpul curselor începând din acest sezon a pus o presiune suplimentară pe mecanicii care efectuează schimbul de pneuri.

Aceştia au fost obligaţi să-şi eficientizeze munca, întrucât chiar şi câteva zecimi de secundă puteau fi decisive pentru obţinerea unui loc mai bun în clasament.

Pe parcursul sezonului 2010, Mercedes GP s-a evidenţiat ca echipa cu cele mai rapide opriri la boxe în 8 dintre cele 19 curse ale sezonului: Malaezia, Turcia, Germania, China, Spania, Monaco, Marea Britanie şi Belgia. Secretul succesului a constat într-un sistem de trafic complet automatizat, prin care echipa a câştigat aproximativ 0.5 secunde comparativ cu sistemul clasic.

Locul 2 în acest top a fost ocupat de Red Bull Racing, care a fost echipa cu cele mai rapide opriri la boxe în 5 ocazii, în Bahrain, Australia, Ungaria, Italia şi Abu Dhabi. Chiar dacă au optat pentru sistemul clasic cu pancarte, rezultatele au fost foarte bune datorită faptului că mecanicii au fost aleşi în urma unor teste riguroase.

Între timp, Ferrari a stabilit cel mai bun timp la boxe doar de 3 ori, urmaţi de Sauber cu două reuşite (Coreea de Sud şi Brazilia) şi McLaren cu o singură performanţa de acest gen, în Japonia.

În ansamblu, cel mai bun timp a fost realizat de Red Bull la Monza, mecanicii reuşind să-i schimbe pneurile lui Sebastian Vettel în numai 2.9 secunde.

Via | GMM

  • NeoGalaxy, marţi, 07.12.2010 12:38
    Beyond My Fear

    Se prea poate dar nu i-a ajutat la nimic si mai grav... unele opriri au dus si la accidentarea altor mecanici. Desi Force India + Renault au fost si ei foarte "talentati" la acest capitol :P