Mercedes: "Degradarea pneurilor ne-a împiedicat să obţinem rezultate bune"

Publicat luni, 19.03.2012 12:24 de Daniel Popescu

Mercedes a explicat prestaţia modestă a lui Nico Rosberg de la Melbourne prin degradarea rapidă a pneurilor, în timp ce Michael Schumacher regretă că nu a putut obţine un rezultat bun din motive tehnice.

Mercedes a impresionat în calificările pentru Marele Premiu al Australiei, însă nu a reuşit să convertească prestaţia şi prin rezultatele din cursă.

Plecat de pe poziţia a şaptea, Nico Rosberg nu a reuşit să lupte pentru poziţiile fruntaşe din cauza degradării accelerate a pneurilor, iar în ultimul tur a coborât până pe locul 12 în urma unui contact cu Sergio Perez. Ross Brawn, şeful echipei Mercedes, a explicat performanţa modestă a germanului prin degradarea accelerată a pneurilor.

"După un weekend încurajator, duminică nu am obţinut un rezultat bun. În ciuda starturilor excelente, Michael Schumacher şi Nico Rosberg au avut dificultăţi cu pneurile din startul cursei. Din cauza caracteristicilor pistei şi a temperaturilor de pe circuit, am ieşit din fereastra optimă de funcţionare şi ne-am chinuit cu degradarea. Totuşi, rămânem optimişti pentru că am demonstrat că avem un monopost rapid, aşa că trebuie să analizăm ce s-a întâmplat duminică şi să muncim pentru a îmbunătăţi", a declarat britanicul.

Schumacher l-a depăşit pe Romain Grosjean la start şi luptă pentru ultima treaptă a podiumului cu Sebastian Vettel, însă duelul s-a încheiat prematur după ce monopostul Mercedes a suferit o defecţiune la cutia de viteze.

"Cred că aş fi putut avea o cursă bună şi încă pot extrage părţile pozitive din acest weekend, pentru că monopostul nostru ne-a confirmat aşteptările şi este un pas evident înainte", a precizat germanul.

Via | Mercedes

  • Radu, luni, 19.03.2012 12:42
    Genial

    Daca nu ma insel, singurele masini care s-au stricat, Mercedes si Caterham :)

  • rastafan2, luni, 19.03.2012 12:56
    Chestiune de noroc

    Cred ca trebuie sa ma duc pe la Biserica si sa ma rog sa se intoarca norocul la Schumi. E timpul sa facem treaba!

  • tracto, luni, 19.03.2012 13:39
    mercedes

    slogan : "the best or nothing" la melbourne chiar au fost nothing. :(

  • Gabyz, luni, 19.03.2012 15:40
    tracto la 19.03.2012, 13:39 mercedes

    "the best or nothing" de acord cu tine ......insa ce e de remarcat ca nu din cauza sa ci a monopostului. P.S. nu stiu unde era vettel daca msc ramanea pe pista , doarece o manevra cum i-a facut lui rosberg greu de crezut ca putea sa o faca si lui msc.