McLaren nu intentioneaza sa se listeze la bursa

Publicat luni, 28.02.2011 17:37 de Daniel Popescu

McLaren a confirmat ca nu intentioneaza sa urmeze exemplul celor de la Williams privind listarea la bursa de valori.

Williams va deveni in 2 martie prima echipa de Formula 1 care se listeaza la bursa, britanicii urmand sa vanda un pachet de aproape 28% din actiuni.

Mutarea este vazuta esentiala de Frank Williams pentru stabiliytatea financiara pe termen lung, in conditiile in care Williams este o echipa independenta lipsita de sprijinul unui constructor. Intr-o situatie similara se afla in prezent si McLaren, intrucat Mercedes si-a vandut participatia de 40% pentru a-si fonda propria echipa.

Cu toate acestea, Andy Myers, Chief Financial Officer al McLaren, a exlus posibilitatea ca britanicii sa se listeze la bursa in viitorul apropiat. "Grupul McLaren nu are planuri pentru listarea la bursa in viitor. Strategia McLaren este sa ramana o companie privata in proprietatea unui numar redus de actionari concentrati, intrucat credem ca asta se potriveste cel mai bine modelului nostru de afaceri", a declarat Myers citat de publicatia britanica The Guardian.

Spre deosebire de Williams, McLaren se bucura de o structura mult mai puternica de sponsori, pornind de la sponsorul principal Vodafone si ajungand pana la banca spaniola Santander. In prezent, McLaren este detinuta in proportie de 50% de regatul Bahrain, restul actiunilor fiind impartite intre Ron Dennis si sauditul Mansour Ojjeh.

Via | The Guardian

  • coman_norbert, luni, 28.02.2011 18:46
    Bahrain

    Situația financiară la McLaren este OK? Oare nu cursa acționarului principal (Regatul Bahrain) la McLaren a fost anulată? Sper ca aceste legături financiare să nu pericliteze soarta uneia dintre puținele echipe cu istorie în F1.

  • ctlnmihai, luni, 28.02.2011 20:51
    coman_norbert

    Actionarii principali de la Mclaren sunt Ron Denis 40% Mansour Ojieh si in proportia cea mai mica Mumtalak Holding din Bahrain..nu cred ca echipa va fi afectata de ceea ce se intampla acum in Bahrain