McLaren nu a fost penalizata in scandalul de spionaj

Publicat joi, 26.07.2007 17:09 de Daniel Popescu

Congresul FIA de la Paris a gasit echipa McLaren vinovata de posesie de documnete confidentiale apartinand echipei Ferrari, dar nu au fost gasite dovezi care sa ateste ca echipa britanica a folosit aceste documente.

Prin urmare, Congresul a hotarat sa nu pedepseasca echipa McLaren pentru moment. Totusi, membrii Congresului au afirmat ca, in cazul in care in viitor se va constata ca McLaren a folosit aceste documente, echipa va fi aspru sanctionata.

  • Giannig, joi, 26.07.2007 17:22
    hurah

    Cum am zis, sigur ii va gasi vinovati de ceva...dar nu de spionaj industrial. Oare nici macar amenda? sa scota sticla de sampanie de la frigider?

  • matrixu, joi, 26.07.2007 17:23
    Mda

    exact la ce ma asteptam

  • somebody, joi, 26.07.2007 17:23
    shit

    nu este drept, McLaren go to the HELLLLLLLL

  • aphelyon, joi, 26.07.2007 17:27
    :)

    In momentul asta cei de la Ferrai cred ca se dau cu capul de pereti ...asa mai aveau si ei sperante la campionat :D

  • george, joi, 26.07.2007 17:27
    mclaren vs puncte??

    mclaren trebuia sa ii da-ti acum 30 pct. nu 20 pentru ca a dovedit ca nu e vinovata!!!! i-ati dat prea putin!!

  • KLJHN, joi, 26.07.2007 17:30
    UIHJK

    ERAM SIGUR CO SA INTERVINA MORTU DE BERNI MECALSTON ASTA IIIIIIIIII DREPTATE IN F1 NESIMTII NICI MACAR O AMEDA DE OCHII LUMII ACOLO ASTAI I DREPTATE CE VRAJEALA CA NU O PUT SA DEMONSTERZE E CLAR CA AICI O FOST MANA LUI BERNI DACA I SUSPENDA PIERDEA F1 SI PIERDEA SI BERNI BANIIIIIIIIIIIII CU CARU DE GUNOI CE IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII FERRARI AR TREBUI SA SE RETRAGA DIN F1 IN SEM DE PROTEST NUI CORECTA DECIZIA DELOC

  • bogdan_197, joi, 26.07.2007 17:32
    @matrixu

    Ti`am spus k nu o sa dea toate punctele inapoi:(

  • matrixu, joi, 26.07.2007 17:39
    Puncte

    Pai era clar. Pe faza cu McLaren mi+e lene sa calculey dar s-au luat vreo 50+ puncte. Nu ma asteptam sa le dea pe toate dar ma asteptam sa dea minim 30 (cat prevede maxim regulamentul). Trecand peste faptul ca azi o stire normala a luat 20 de puncte in minus la McLaren. Dar..noi sa fim sanatosi.

  • daniel, joi, 26.07.2007 17:48
    punctaj

    Avand in vedere ca s-a decis ca McLaren a fost in posesia acelor documente si ca, implicit, a incalcat articolul 151c din Codul Sportiv, McLaren nu putea primi punctajul maxim pentru o stire (30 puncte). Luati insa in considerare ca oficialii McLaren (sefi, piloti etc) vor face numeroase declaratii care evident vor fi punctate. In plus, nu era corect ca McLaren sa primeasca inapoi toate punctele scazute in urma acestui scandal. Imaginea echipei va avea mult de suferit in urma acestui episod, plus ca intr-adevar ei au fost in posesia unor documente ale Ferrari.

  • matrixu, joi, 26.07.2007 17:59
    @daniel

    Pai stai linistit. Eu ziceam doar de raportul puncte + vs puncte -. Oricum asta e mai putin important. Doar ca stirea de mai devreme cu avocatii Ferrari mi s-a parut prea mult punctata. De aici ar fi trebuit sa primeasca 30 sau 25. Pentru ca o actiune oficiala a FIA vs o decalaratie oficiala a unei echipe trebuie sa fie favoarea FIA ptr ca ei au painea si cutitul. Atat. Oricum. Stai linistit ca nu ma destabilizeaza pe mine chestia asta. Sa zicem ca azi nu am luat nici un pct de la McLaren. Dar o chestie care m-a deranjat la tine azi a fost faptul ca ai dat stire despre toti cei care au testat ei dar fara a da stire si despre Hamilton si McLaren precum si SuperAguri cu Rossiter. Si acum un sfat parerea mea mai bun decat ceea ce faci acum cu stirile astea. Ca sa nu mai pierzi de fiecare data timp scriind stirile pe bucati, de ce nu incluzi toate declaratiile de la fiecare intr-o singura stire, dai puncte la toti si asta a fost. Cred ca ai reduce din timp. Also. Daca au luat puncte la testare, ori iau toti ptr stirile de a doua zi ori niciunul. E vorba de a fi echitabil si a nu mai alimenta zvonuri ca sunteti pro sau contra unei echipe.

  • KalEl, joi, 26.07.2007 18:09
    mclaren ...

    era imposibila sanctionarea drastica a celor de la mclaren ... excluderea lor din dintr-unul sau chiar din ambele campionate ar fi fost un mare soc, ce s-ar fi soldat cu scaderi ale audientelor ( care oricum nu sunt asa de mari precum le-ar vrea bernie ...) ... totusi mai ramane varianta unei sanctionari financiare a echipei ... insa sansele sunt destul de mici ...

  • daniel, joi, 26.07.2007 18:16
    @matrixu

    McLaren a primit -20 pentru ca Ferrari si-a spus pentru prima oara oficial punctul de vedere in acest caz, acuzand ca difeenta din clasament se datoreaza acelor informatii. Intr-adevar, astazi nu au fost stiri cu McLaren si SuperAguri despre a doua zi de teste de la Jerez. Mea culpa. Au aparut acele declaratii ale oficialilor Ferrari si acea stire a devenit prioritara. Ulterior, pentru a nu fi acuzati ca dam stire cu Hamilton despre ziua anterioara cand schimbarile au fost deja blocate, am renuntat la aceasta. Multumim pentru feedback-ul referitor la structura stirilor. Incercam sa gasim o varianta cat mai buna. Te asigur ca suntem echitabili si incercam sa fim cat mai obiectivi. Din pacate de multe ori intervine si subiectivismul in luarea unor decizii, dar cred ca asta este firesc.

  • matrixu, joi, 26.07.2007 18:24
    @daniel

    Normal man. Apreciez munca voastra. Incerc doar sa va arat cum va puteti distanta de un subiectivism pe care il acuza unii (vezi threadul cu se profileaza o inselaciune) si tot felul de alte probleme la stiri. Inca o data. Pe mine nu ma deranjeaza. 100 de puncte in plus sau in minus se reduc la 0 la o cursa. O zi buna va doresc. Am plecat sa beau o bere in cistea McLaren.

  • daniel, joi, 26.07.2007 18:25
    @matrixu

    O zi buna si tie :)

  • aphelyon, joi, 26.07.2007 18:36
    @daniel

    "....Ulterior, pentru a nu fi acuzati ca dam stire cu Hamilton despre ziua anterioara cand schimbarile au fost deja blocate, am renuntat la aceasta...." eu cred ca nu trebuia sa renunti la ea pentru ca in primul rand e o stire din F1 si acesta e un site de F1, nu?. Sa inteleg ca voi dati stirile DOAR pentru concurs? Concursul era al doilea lucru la care trebuia sa te gandesti. ..., concursul depinde de stiri, nu invers. cam asta e parerea MEA (chiar daca am sau nu dreptate). scuze pentru folosirea excesiva a cuvantului "concurs" :)

  • daniel, joi, 26.07.2007 18:45
    @aphelyon

    Aproape in fiecare zi sunt stiri pe site care nu se puncteaza pentru ca nu au legatura cu F1 CHAMP.

  • horted, joi, 26.07.2007 19:27
    @daniel

    Lipsa stirilor cu Hamilton/McLaren, Nakajima/Williams si Super Aguri mi-a dat peste cap ziua de azi. In plus au mai fost stiri similare celei de azi la care McLaren a luat -20 puncte si nu au aparut. Nu acuz pe nimeni, dar in ultima vreme concursul a devenit cam haotic. As vrea sa va rog sa va ganditi un pic la aspectul asta. Multumesc.

  • mihnea, joi, 26.07.2007 20:28
    mclaren

    asa e, era foarte greu de demonstrat ca mclaren a beneficiat de indformatiile din documente..totusi, datorita acestui scandal si a faptului ca ferrari sunt mai buni mclaren nu va castiga campionatul anul asta si probabil multi ani de acum incolo..caci nimeni nu va crede ca e corect sa castige! (si chiar nici nu e)

  • Mircea, duminică, 29.07.2007 14:34
    Ole

    Dragilor, e simplu. Totul se reduce la feedback. Luati cateva stiri de acum 3 saptamani si uitati-va la reactiile voastre vis-a-vis de acestea. Veti fi uimiti. Pentru noi e deja extrem de clar: pentru useri, totul se reduce la o batalia pentru puncte/premii/bani. Puteti sa va detasati putin de asta? Una dintre cele mai interesante saptamani a fost cea in care, din cauza schimbarii regulamentului, stirile nu s-au punctat. Atunci ati vazut cu totii brusc ca pe acest site sunt cele mai multe stiri de F1 de la noi si ca toate sunt acoperite. Acum lipsesc brusc cate una-doua in conditiile in care aveti 14-15 zilnic. We'll keep in touch.