McLaren neaga ca a incalcat regulamentul

Publicat joi, 06.09.2007 17:29 de Daniel Popescu

McLaren este increzatoare ca FIA ii va absolvi de orice vina pentru ca a folosit o cutie de viteze cu greutate mai redusa fara sa efectueze teste de siguranta la Marel Premiu al Ungariei.

Asa cum v-am anuntat, oficialii FIA investigheaza daca McLaren a incalcat regulamentul folosind noua cutie de viteze fara sa o testeze.

“McLaren a avut o atitudine total deschisa si a actionat cu buna credinta in conformitate cu regulamentul FIA si suntem increzatori ca oficialii FIA vor ajunge la aceeasi concluzie”, se arata intr-un comunicat de presa al team-ului britanic. “In ziua de joi de dinaintea MP al Ungariei, McLaren a anuntat volauntar FIA ca va folosi o noua cutie de viteze. Inainte de calificari, FIA a solicitat ca McLaren sa furnizeze dupa cursa informatii despre noua cutie de viteze. Aceste informatii au fost oferite inainte de Marele Premiu al Turciei, dar McLaren a fost avertizata ca noua cutie ar trebui sa repete testul de siguranta. Din acest motiv, cutia nu a fost utilizata la MP al Turciei. Pe 30 august noua cutie de viteze a trecut testele de impact fara nicio problema sub supravegherea FIA. In consecinta, McLaren va folosi noua cutie de viteze si la Marele Premiu la Italiei”.