McLaren: "Ne-am asumat câteva riscuri în dezvoltarea monopostului"

Publicat vineri, 13.01.2012 16:36 de Daniel Popescu

McLaren susţine că şi-a asumat unele riscuri în procesul de dezvoltare pentru monopostul cu care va concura în 2012.

McLaren speră să obţină în acest an primul titlu mondial al constructorilor după 1998 şi este dispusă să-şi asume câteva riscuri în dezvoltarea monopostului.

Întrucât introducerea de inovaţii este esenţială pentru a recupera decalajul care îi separă de Red Bull Racing, britanicii au confirmat că au adoptat un design riscant pentru acest an.

"Suntem într-o afacere în care ne asumăm riscuri controlate. F1 nu este o afacere în care să-ţi poţi permite să te relaxezi. În acest moment nu avem nicio idee despre concurenţă. Vor fi interpretări variate ale regulilor stabilite de FIA, aşa cum am văzut la începutul anului trecut."

"Priviţi ce a făcut Renault. Au avut o abordare inovatoare cu sistemul de evacuare frontal şi asta i-a plasat într-un loc bun pe podium la începutul anului. Dar dacă nu continui presiunea pe dezvoltare vei face paşi înapoi. Pe parcursul anilor, Red Bull, Ferrari, noi şi Mercedes au devenit foarte buni în această zonă a dezvoltării", a precizat Jonathan Neale, directorul executiv al McLaren.

McLaren a încercat o strategie riscantă cu sistemul de evacuare şi la începutul anului viitor. Totuşi, rezultatele dezamăgitoare din teste au determinat echipa să revină la o configuraţie tradiţională, care a permis echipei să lupte cu Red Bull în special spre finalul anului.

Via | Autosport

  • AndreiF1, vineri, 13.01.2012 17:24
    @Erata

    "McLaren a încercat o strategie riscantă cu sistemul de evacuare şi la începutul anului viitor" ---> anului trecut.