McLaren-Mercedes naste controverse legate de imn

Publicat miercuri, 11.04.2007 17:26

Intonarea imnului Marii Britanii la ceremonia de acordare a premiilor de dupa Marele Premiu al Malaeziei a inscat o mare controversa in Germania. Astfel, desi comentatorii televiziunii germane au vazut acest triumf ca unul al celor de la Mercedes, imnul care s-a auzit pe circuitul Sepang a fost "God Save the Queen".

In aceste conditii, publicatii ca Bild au cerut ca fiecare victorie McLaren-Mercedes sa fie acompaniata de imnul Germaniei, Das Lied der Deutschen, care a devenit extrem de cunoscut in "era Schumacher".

"E masina NOASTRA!" a titrat Bild, referindu-se la monopostul cu care Fernando Alonso a castigat in Malaezia.

In schimb, Norbert Haug, seful celor de la McLaren, a replicat: "Ii inteleg pe fanii germani. Insa suntem o echipa internationala si cel mai important lucru pentru noi este victoria, nu imnul care se aude pe podium".

Desi are cariterul general in Marea Britanie, marca McLaren este detinuta in proportie de 40% de Mercedes, care este astfel actionarul majoritar.

  • Giannig, miercuri, 11.04.2007 19:17
    cand nu ai ce face, faci lucru manual

    E de-a dreptul caraghios! Acum ca nu mai e Michael, nemtilor le va fi dor de imnul lor. Alt motiv nu vad in chestia asta. Si pana acum Mclaren a avut ca actionari majoritari pe Mercedes, dar nu s-au trezit niciodata sa ceara sa auda imnul lor. Mclaren e o echipa multinationala, si asa cum a zis si Haug, conteaza sa castige, nu ce imn se canta. E nasol daca germanii vad Mclaren ca pe echipa lor; BMW ce are? Chiar si motoarele...nu sunt atat Mercedes, cat Ilmor, si asta e tot englez. Imnul trebuie sa fie cel britanic, caci toate instalatiile sunt sub conducere britanica in Woking-Surrey, la sud de Londra; sau altfel...Mclaren ar fi azi ce e Jordan, daca nu era pentru englezul Ron Dennis. Insusi Bruce Mclaren s-a nascut sub steagul britanic. Astia de la Bild fac doar scandal aiurea.

  • KalEl, miercuri, 11.04.2007 22:28
    inmu italiei ...

    nu ca asta ar conta ... da mie imi place imnu italiei :X :D

  • Giannig, miercuri, 11.04.2007 23:22
    asta nu mai sunt de acord

    Hmm...deja e fumat imnul Italiei...prea de multe ori s-a auzit in ultimii ani. Altfel recunosc suna foarte bine; italienii au si cea mai buna mancare, si sunt si cei mai rafinati, dar nu sunt cei mai buni in F1. Enzo a fost. Iar legat de aero in alt thread sper ca ai revenit pe acolo.

  • Bon_Scott, joi, 12.04.2007 00:03
    "Insusi Bruce Mclaren s-a nascut sub steagul britanic"

    Bruce McLaren, la fel ca Denny Hulme, era neozeelandez, care sunt condusi, totusi, de britanici, dar au alt steag.

  • Giannig, joi, 12.04.2007 08:38
    commonwealth

    Yup! dar nemti tot nu se numesc. Nu vi se pare o mare prostie stirea asta ?

  • kkk, joi, 12.04.2007 13:22
    Imn

    Unii cand nu au ce face gasesc motiv sa se planga. McLaren atat vreme cat se cheama McLaren si are sediul in anglia se cheama ca sunt englezi si trebuie cantat imnul Angliei. Parerea mea