McLaren a rascumparat actiunile detinute de Mercedes

Publicat marţi, 23.03.2010 11:08 de Daniel Popescu

McLaren a rascumparat cea mai mare parte a actiunilor detinute de Mercedes in cadrul echipei sale de Formula 1, insa germanii au in continuare 11% din actiuni.

Constructorul german Mercedes a detinut 40% din actiunile echipei McLaren, insa la finalul anului trecut a ajuns la un acord pentru a vinde participatia sa in cadrul echipei dupa ce a cumparat Brawn GP si si-a fondat propria echipa de Formula 1.

Desi cele doua parti vor continua colaborarea cel putin in domeniul utilizarii motoarelor de F1, McLaren a confirmat ca a rascumparat cea mai mare parte a actiunilor detinute la echipa de Mercedes.

"Cred ca Mercedes detine in continuare 11% din actiuni, dar nu este un numar semnificativ", a declarat Martin Whitmarsh, seful echipei McLaren, in cadrul unui interviu acordat agentiei de presa Reuters cu ocazia lansarii oficiale a masinii sport MP4-12C.

Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita, insa in urma acesteia McLaren Group a redevenit un actionar important in cadrul propriei echipe. Astfel, McLaren Group detine aproximativ 29% din actiuni, Ron Dennis 15%, omul de afaceri Mansour Ojjeh 15%, compania Mumtalakat din Bahrain 30%, iar Mercedes a ramas cu 11%.

McLaren va utiliza motoarele Mercedes in Formula 1 cel putin pana in sezonul 2015, conform actualului contract dintre cele doua parti.

Via | Reuters

  • Jolerto, marţi, 23.03.2010 12:22
    McLaren

    Haha majoritatea e detinuta de arabi !

  • GerryF1, marţi, 23.03.2010 12:22
    adevaratul sens al F1

    as sustine o ideie dk ar dao cineva, sa fie toate ekip din F1 k denumiri si k motoarele propri, ex: Mercedes, BMW, Renault, Ferarri, Lotus, Ford, Subaru, s.a... care intradevar suna a motoare, dar nu a denumiri care n-au absolut nici-o legatura k F1. Acum dupa ideie sint vre-o 4 marci d motoare : MBenz, Ferarri, Renault, Coswort. In rezultat la c concluzie ajungem...

  • mikahakkinen, marţi, 23.03.2010 13:59
    @automarket

    In sfarsit! Ati dat si voi aceeasi stire postata de mine acum 4 zile!!!! Da, puteti sterge comentariul, ca vad ca va roade, insa am satisfactia ca, fara sa vreti, mi-ati dat dreptate! Lasati multe comentarii imbecile sau infecte din punct de vedere al limbajului (multe fiind o adevarata schingiuire a limbii romane) dar aveti grija sa stergeti comentarii strict legate de F1! Din nou rusine automarket!

  • TeamClown, marţi, 23.03.2010 16:48

    Jolerto, McLaren are arabi printre actionari, dar macar macar nu auzim manele cand trece un model McLaren pe strada.

  • GerryF1, marţi, 23.03.2010 16:57

    probabil inca nu va dati seama la ce va uitati (p/u unii). Atunci sustineti mai departe ForceIndia s.a...

  • NeoGalaxy, marţi, 23.03.2010 21:17

    Referitor la ce spune Gerry F1, nu stiu exact cate motoare de Formula 1 produs Lotus, daca nu ma insel erau motorizati de Cosworth, BRM, Renault si asa mai departe. Iar unele echipe se numesc cum se numesc pentru ca asa vor cei care le-au inscris. Nu cred ca conteaza cum se numeste echipa ci ceea ce face pe pista. Force India cel putin in 2009 a fost foarte interesanta de urmarit, s-ar putea ca si in 2010 sa surclaseze cateva echipe cu nume mai cunoscute. Asta nu inseamna ca Force India Mercedes ar trebui sa se numeasca doar Mercedes India sau numai Mercedes, pentru ca pana la urma, este mandria lor de a avea o echipa indiana in Formula 1.

  • GerryF1, miercuri, 24.03.2010 10:11
    NeoGalaxy

    Eu nu m-am referit la aceasta k dk motor e mercedes atunci s fie s denum ekip tot asa. M-am referit la aceea k s fie doar o singura ekip p pista k un tip d motor. Daca cei d la Ferarr ar skimba numele ekip in Santander, sau alt nume...

  • Littlefoot, joi, 25.03.2010 02:05
    @GerryF1

    Greu iti mai iese a vorbi in complicata asta de limba romana. In diarea asta verbala plina de "k" tot la al doilea cuvant mai mananci cate-o litera, daca ti-e foame, ia ceva si mananca sa iti treaca (poate); iar daca vrei sa vorbesti tot plin de "k", muta-te in alta tara mai colorata si in limba careia sa te saturi de "k" la fiecare doua cuvinte, mkay?!