McLaren a primit somatie din partea FIA

Publicat joi, 12.07.2007 15:04 de Daniel Popescu

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a somat echipa McLaren sa raspunda oficial la acuzatiile in cazul de spionaj in care este implicata inainte de Congresul FIA ce va avea loc pe 26 iulie.

"Reprezentantii McLaren au fost contactati pentru a raspunde acuzatiilor de posesie a unor documente confidentiale apartinand Scuderiei Ferrari, inclusiv informatii ce pot fi folosite la construirea, testarea si dezvoltarea unui monopost Ferrari 2007"

, se arata in comunicatul emis de FIA.

Cu o saptamana in urma, Ron Dennis a afirmat la Silverstone: "McLaren nu a folosit niciodata proprietatea intelectuala a altor persoane sau echipe".

  • miri, joi, 12.07.2007 15:48
    ink una

    intelectuala a alto persoane

  • billy, joi, 12.07.2007 16:37
    ok, gluma se ingroasa

    se pare ca pana la urma "avantul" subit pe care l-a avut McLaren timp de cateva curse n-a fost doar prin munca proprie. Oricat se incearca datul la intors, pentru a nu scoate din McLaren Mercedes(2 nume grele) o echipa de hoti, totusi, e evident ce s-a intamplat. McLaren nu trebuia neaparat sa foloseasca datele ferrari in a construi masina lor. Era de ajuns sa vada rezultatele a mii de km de teste si a zeci de mii de ore in tunelul aerodinamic pentru a-si da seama in ce directie sa o apuce. "Praful alb" gasit in rezervoarele masinii Ferrari la Monaco, Tunelul de vant stricat subit si alte mici amanunte fac o imagine nu prea frumoasa a ceea ce a ajuns F1 astazi - o afacere atat de importanta incat se risca vieti, statut, istorie, orice, doar pentru a castiga. Culmea, cu McLaren in rol principal, echipa care arata cu degetul spre Ferrari ca triseaza. Ei, ce erau intotdeauna varful de lance al acuzatorilor Ferrari. Probabil asta e si motivul pentru care erau: aveau informatii din interior. Spre disperarea lor, ceea ce facea Ferrari era la limita regulamentului si niciodata nu li s-a intamplat nimic. Asa ca, s-au hotarat sa joace altfel. Cat mai murdar posibil. Gestul e atat de josnic incat nici macar sa-i apostrofezi nu merita. Pedeapsa lor ar trebui sa fie ignorarea. Sa ramana fara sponsori, tv-nile sa nu le mai arate masinile in transmisiuni, etc. Un boicot macar de cateva curse.

  • mihnea, joi, 12.07.2007 16:56
    @billy

    subscriu la ceea ce ai spus..drept urmare ii voi ignora de acum incolo total pe cei de la mclaren..nu merita sa imi consum energia nici macar gandindu-ma la ei!

  • bernie, joi, 12.07.2007 16:57
    pt. billy

    sa nu ne apucam sa numim ferrari o echipa ce "era la limita regulamentului". cite nereguli a facut ferrari in ultimii 10-15 ani, majoritatea sub obladuirea fia sau a lui bernie ecclestone, depaseste pina si imaginatia lui jean padureanu. mai informeaza-te si mai incearca sa cunosti dedesubturile formulei 1. oricum, ar fi nevoie de zile intregi ca sa povestesti cite ilegalitati a comis ferrari in era jean todt. in rest, ai dreptate, formula 1 este de foarte mult timp in primul rind o afacere si in al doilea rind un sport.

  • bernie, joi, 12.07.2007 17:01
    P.S.

    oricum, nu ma voi obosi prea tare sa povestesc unor fan ferrari cu ce echipa de trisori si hoti tin, pentru ca am mai incercat asta cu niste prieteni si nu au inteles nimic sau pur si simplu refuzau sa inteleaga. stiu ca o sa ziceti ca spun asta pentru ca sint fan mclaren, dar va informez ca nu sint. din pacate, williams, echipa pentru care aveam cindva o simpatie, este vai de capul ei...

  • bogdan_197, joi, 12.07.2007 17:14
    Pe naiba

    Reprezentantii McLaren au fost contactati pentru a raspunde acuzatiilor de posesie a unor documente confidentiale apartinand Scuderiei Ferrari, inclusiv informatii ce pot fi folosite la construirea, testarea si dezvoltarea unui monopost Ferrari 2007 . daca voua asta va suna a masura luata impotriva McLaren inseamna k nu intelegeti catusi de putin ce inseamna sa fie dovedit k esti vinovat . FIA a SOMAT McLaren sa RSPUNDA OFICIAL la acuzatii. Nu este nimic din care sa reiasa vreo vina a McLaren , sunt numai suspiciuni . Ce Dumnezeu!

  • bogdan_197, joi, 12.07.2007 17:15
    Pentru ferraristi

    Ciocu` mai mic k e diferenta mare de puncte , atat la piloti cat si la echipe . E lung drumul pana la victorie.

  • mihnea, joi, 12.07.2007 17:33
    pt bogdan

    mars mah! pana la 6 titluri mondiale consecutive la constructori si 5 la piloti mai e mult as putea spune..ca sa nu mai vorbim ca mclaren nu si-a construit niciodata singura motoarele..voi vedeti-va in continuare de caroseriile alea

  • billy, joi, 12.07.2007 17:56
    bernie

    problema ta e ca nu pricepi un lucru: "ilegalitatile" ferrari n-au fost impotriva regulamentului. Au fost gauri in regulament pe care ferrari le-a exploatat. De aici pana a fura de la altii e cale lunga. FIA a SOMAT McLaren sa RASPUNDA OFICIAL pentru ca are nevoie in investigatia ce o va face de pozitia oficiala a McLaren si nu de declaratii luate de la "persoane din anturajul echipei". Deocamdata personajele principale in scandalul asta s-au oferit sa colaboreze cu Ferrari in a clarifica situatia. Ron a declarat ca McLaren n-a folosit proprietatea intelectuala ferrari, nu ca n-a pus mana pe ea/analizat-o. Exista anumite formulari ale unei declaratii ce pot ascunde/crea portite de scapare in caz de proces penal. In declaratiile McLaren de pana acuma exista astfel de portite usor de vazut in fiecare dintre ele. Asta e.

  • billy, joi, 12.07.2007 17:57
    bogdan_197

    ciocu mic ? pentru ce? Pentru niste puncte furate/ obtinute prin sabotaj? Hmmmm, oare cine ar trebui sa aiba ciocul mic in cazul asta? Oricum, situatia probabil e temporara. Si daca lucrurile evolueaza ca si pana acuma, s-ar putea ca McLaren sa fie penalizati.

  • LuvRaluK, joi, 12.07.2007 17:58
    Totusi, acuzat sau somat ?

    http://eurosport.yahoo.com/12072007/58/season-2007-mclaren-charged-fia-spy-scandal.html

  • sharky_raduku, vineri, 13.07.2007 09:52
    ...

    nu o sa patzeasca nimica mclaren shi daca da ar fi depunctata ceea ce nu e mare lucru akuma ... Fani ferrari nu mai vorbitzi atata de furat pentru ca in ultimii ani voi atzi fost pe planu asta pe primu loc...