McLaren a incheiat primul test cu MP4-23

Publicat joi, 10.01.2008 12:45 de Daniel Popescu

McLaren a incheiat miercuri cu succes primul test cu noua masina MP4-23 pe circuitul de la Jerez. Pedro de la Rosa a fost primul care a pilotat masina in cursul diminetii, inainte ca Heikki Kovalainen sa-si faca debutul cu cel de-al doilea monopost MP4-23 pe parcursul dupa-amiezii.

La sfarsitul zilei Kovalainen a fost multumit de forma masinii.

"A fost minunat sa pilotez monopostul MP4-23", a declarat Kovalainen. "A fost prima mea sesiune ca pilot al echipei McLaren. Intotdeauna m-am bucurat de prima zi cu o noua masina pentru ca este o atmosfera unica. Primele impresii cu masina sunt bune. Avem un program de dezvoltare la care trebuie sa lucram pe parcursul urmatoarelor luni. Performanta masinii de miercuri reprezinta un start incurajator. Joi a fost prima oportunitate de a intalni echipa de teste, ceea ce este bine pentru ca vom petrece mult timp impreuna pe parcursul urmatoarelor saptamani". Kovalainen a parcurs 128 de kilometri, cel mai bun timp al sau fiind de 1:20.559.

De la Rosa a completat 177 de kilometri si a fost cronometrat cu 1:19.655. Spaniolul a fost incantat de ziua de munca si de performanta initiala a masinii. "In total am parcurs 69 de tururi, ceea ce este un start bun", a declarat De la Rosa. "A fost o zi incurajatoare. Este pentru a doua oara cand am oportunitatea de a debuta testand o noua masina. De asemenea, este a opta masina pe care o testez pentru echipa. Este minunat pentru mine sa fiu in masina de la bun inceput, pentru ca sunt capabil sa inteleg cum functioneaza masina si sa-mi aduc contributia la programul de testare. Aceasta perioada a sezonului, de la lansarea masinii pana la prima cursa, este probabil cea mai aglomerata pentru echipa de teste. Avem programate 18 zile de teste pe pista, inclusiv cea de miercuri, inainte ca MP4-23 sa plece spre Australia, si in acest timp avem mult de munca, insa motivarea este imensa".

Britanicul Lewis Hamilton va debuta la volanul masinii joi, cand il va avea alaturi pe Kovalainen.