McLaren a anunţat programul complet al testelor de iarnă

Publicat marţi, 17.01.2012 09:52 de Daniel Popescu

Jenson Button va fi primul pilot care va urca la volanul noului monopost McLaren, potrivit programului dezvăluit luni seară de echipa britanică.

McLaren a anunţat luni seară programul celor trei sesiuni de teste din această iarnă, care se vor desfăşura în lunile februarie şi martie înainte de începerea noului sezon competiţional.

Astfel, Jenson Button va avea onoarea de a deveni primul pilot care testează noul monopost McLaren MP4-27 pentru sezonul 2012, evenimentul urmând să aibă loc în primele două zile al sesiunii de evaluare de la Jerez, care va avea loc în perioada 7-10 februarie.

Lewis Hamilton va trebui să aştepte ultimele două zile de teste ale sesiunii pentru a culege primele informaţii şi impresii despre calităţile noului monopost, însă campionul mondial din sezonul 2008 va avea oportunitatea de a urca în cockpit în primele două zile ale următoarei sesiuni de teste de la Barcelona din 21-22 februarie.

Button va reveni la volan în 23 şi 24 februarie pe acelaşi circuit, în timp ce programul pentru ultima sesiune de teste de la începutul lunii martie cuprinde o alternanţă zilnică între cei doi piloţi britanici.

McLaren va putea participa în mod cert la prima sesiune de teste a iernii, întrucât monopostul MP4-27 a trecut toate testele de siguranţă impuse de FIA încă de la finalul anului trecut.

Via | McLaren