Massa: "Pot fi mai rapid decât Alonso în 2012!"

Publicat joi, 12.01.2012 15:49 de Daniel Popescu

Felipe Massa consideră că poate reveni în lupta pentru titlul mondial şi că poate fi mai rapid decât coechipierul său Fernando Alonso.

Felipe Massa trebuie să convingă Scuderia Ferrari că merită să rămână în cadrul echipei şi după expirarea actualului contract la sfârşitul anului, motiv pentru care are nevoie de rezultate cât mai bună în sezonul care va începe în luna martie.

Brazilianul debordează însă de optimism în cadrul evenimentului tradiţional Wrooom şi crede că poate deveni o ameninţare inclusiv pentru coechipierul său Fernando Alonso, care l-a dominat în ultimele două campionate.

"Da, cu siguranţă. Sunt convins că pot să o fac. Pe circuitele unde nu există o mare degradare a pneurilor diferenţa a fost făcută de stilul meu de pilotaj. Această diferenţă nu există dacă avem un monopost competitiv. Sunt sigur că pot lupta cu Alonso nu numai pentru a avea acelaşi timp, ci şi pentru a face un timp mai bun decât el, adică să fiu mai rapid decât el", a declarat el.

Principalul obiectiv pentru Massa este să câştige din nou curse, element care l-ar ajuta să revină în lupta pentru titlul mondial pentru prima oară după sezonul 2008, în care a fost învins de Lewis Hamilton în ultima cursa a anului.

"Mă gândesc la campionat, aşa că trebuie să am un monopost competitiv încă de la început. Dacă timp de cinci-şase curse nu obţii rezultatele pe care le vrei, este dificil să recuperezi. Cât despre mine, startul sezonului, prima parte a sezonului va fi mai importantă pentru viitorul meu comparativ cu a doua parte. Dar asta nu este ceva nou", a mai precizat el.

Via | ESPNF1

  • mihai-sebastian, joi, 12.01.2012 16:14

    Hai sa fim seriosi. Acum... ce sa zica si el? Nu ar putea sa spuna de la inceput ca va fi de fapt iarasi locotenent. Oricum, e de bine pentru el pentru simplul fapt ca a mai ramas la Ferrari. Nu prea mai are ce cauta acolo, avand in vedere alternativele venite din partea celorlalti piloti mai tineri, si mai rapizi. Probabil ca ultima strigare la Ferrari a lui Massa, din 2013 nu il mai vad acolo. Decat daca... ma contrazice si chiar se dovedeste mai rapid. Dar, hai sa fim seriosi.

  • mavrick, joi, 12.01.2012 17:40
    @mihai-sebastian

    S-ar putea sa nu minta baitul! Ar putea fi "the fastest man on the track" dar invins de Alonso, asa cum s-a intamplat si anul trecut cu Hamilton si Button ;)

  • Pepdreams, joi, 12.01.2012 19:01

    Sincer, mi-ar parea bine sa se intample, caci Alonso e deja rezolvat, cum s-ar spune. Are contract c echipa mult timp de acum in colo, e campion mondial, e si bun si a demonstrat-o de atatea ori, dand mai mult decat a putut monopostul...Massa, pe de alta parte, e si el bun, intr-adevar, insa in ultima vreme nu a aratat acest lucru, iar anul viitor e decisiv..e un bun locotenent, isna e nevoie de mai mult de atat.

  • no-name, duminică, 15.01.2012 09:59

    Alonso a scos anul trecut 257 puncte iar Masa 118. Tinand cant de "ghinioanele" care le-a avut cu Hamilton ar putea fi mai performant ca Alonso daca in loc de aceste ghinioane ar avea noroc. Cred ca ar trebui sa se intample o minune. Personal nu cred ca se va intampla aceea minune desi sansele exista.