Massa, optimist in ciuda problemelor de fiabilitate

Publicat luni, 11.02.2008 14:56 de Daniel Popescu

Desi Ferrari a intampinat probeleme tehnice in testele din Bahrain, Felipe Massa sustine ca echipa este pe drumul cel bun.

Felipe Massa nu este prea ingrijorat de problemele de fiabilitate intampinate duminica in cadrul testelor din Bahrain. Massa a avut ieri probleme la motor si a fost nevoit sa-si scurteze programul, la numai o zi dupa ce F2008 a avut cateva defectiuni la sistemul hidraulic.

Totusi, brazilianul sustine ca problema de ieri nu este serioasa si priveste situatia cu optimism, desi nu a reusit sa-si completeze programul.

"A fost o zi pozitiva, chiar daca nu am incheiat simularea cursei din cauza unei probleme la motor. A fost scos din sasiu pentru a fi investigat. Simt ca nu a fost o problema serioasa si ca este posibil sa o rezolvam inainte de cursa dela Melbourne. Cu totii am fi preferat sa incheiem simularea cursei, dar este mai bine ca astfel de probleme sa apara acum, si nu in timpul curselor", a declarat Massa pentru Gazzetta dello Sport.

In ciuda problemelor tehnice, pilotul Scuderiei Ferrari este multumit de performanta masinii de pana acum. "Imi place masina: nu este inca varianta finala pentru primul GP, insa performantele si fibilitatea sunt excelente", a adaugat brazilianul. "Timpii obtinuti sunt buni, atat comparativ cu cei de anul trecut, cat si comparativ cu cei reusiti de Toyota. Comparatiile cu ceilalti vor veni in curand. Suntem deja mai mult decat satisfacuti, deoarece stim ca vom imbunatati si mai mult masina".

  • fonzias_25, luni, 11.02.2008 15:23
    ferrari's car

    ferrari nu are rival, si daca nu e pregatita tehnic, are timp

  • ShArKy, luni, 11.02.2008 15:26
    @fonzias_25

    eu zic sa nu fii asa sigur :))...cu ferrari se va intampla cum sa intamplat cu mclaren in 2005 :)

  • florin, luni, 11.02.2008 15:43
    ferrari

    ati uitat cand le cadeau planetarele pe pista?

  • ShArKy, luni, 11.02.2008 22:08
    pai tocmai asta ziceam

    si eu ;)

  • ferrarif1.ro, miercuri, 13.02.2008 13:51
    F2008 mai fiabil decat F2007

    Deci nu vad care este rationamentul privind comparatia cu Mc din 2005. Problemele de fiabilitate din al doilea test sunt usor de rezolvat. Au aparut tocmai pentru ca intre cele doua teste din Bahrain nu a fost suficient timp pentru a remedia problema. Daca sunt componente care trebuie reproiectate sau poate pur si simplu necesita alte materiale, va trebui sa mai treaca ceva timp. Oricum lucrurile sunt mult mai bune decat anul trecut pe vremea asta. In plus F2008 este mult mai rapid decat era F2007 pe vremea asta. Vedem testul din Barcelona cand vom vedea si primele schimbari la aero, caci pana acum au mers cu vechiul pachet si tot erau la 1 zecimi de a dobora recordul in Bahrain cu toate ca nu mai avem controlul electronic al tractiunii. :)