Massa: "Obiectivul principal este obţinerea primei victorii din 2011"

Publicat miercuri, 06.07.2011 15:21 de Daniel Popescu

Felipe Massa insistă că principalul obiectiv al Scuderiei Ferrari este să obţină prima victorie în 2011, care să demonstreze că echipa este pe drumul cel bun.

Red Bull Racing a dominat autoritar prima jumătate a sezonului şi a obţinut şase victorii prin Sebastian Vettel, în timp ce McLaren a fost singura echipă capabilă să opună rezistenţă.

În acest context, şansele Scuderiei Ferrari de a cuceri un titlu mondial în acest sezon s-au redus dramatic, însă Felipe Massa consideră că principalul obiectiv trebuie să fie obţinerea unei victorii. În opinia sa, această performanţă ar indica faptul că Ferrari este pe drumul cel bun.

"Au fost numeroase discuţii dacă şansele Scuderiei Ferrari la campionat s-au terminat deja. Nu ştiu răspunsul la asta, dar vom aborda fiecare cursă în acelaşi mod, încercând să câştigăm. Numai la sfârşitul anului ar trebui să ne uităm la situaţia din clasament. Realistic, Vettel  ar trebui să facă o nebunie pentru a pierde titlul. Dar nu putem să ne dăm bătuţi, iar această situaţie nu schimba nimic în abordarea noastră, pentru că este frumos să obţii o victorie, iar câteva victorii în acest an ar demonstra că am făcut o treabă bună", a declarat brazilianul.

În plus, Massa crede că Ferrari trebuie să continue să obţină totul de la actualul monopost, întrucât schimbările din regulamentul tehnic pentru 2012 sunt limitate.

"Nu trebuie să uităm că îmbunatăţirea monopostului şi a performanţei sale poate fi de asemenea importantă pentru 2012, pentru că nu sunt atât de multe schimbări de regulament, ceea ce înseamnă că nu vom schimba complet monopostul comparativ cu acest an. Un monopost bun acum şi la ultima cursă din 2011 reprezintă deja un pas bun înainte pentru 2012", a mai precizat el.

Via | Ferrari