Marussia va introduce noul monopost la a doua sesiune de teste

Publicat luni, 23.01.2012 12:17 de Daniel Popescu

Marussia a anunţat că va participa cu noul monopost doar începând cu a doua sesiune de teste din această iarnă.

Marussia, echipa care până anul trecut a concurat sub numele Virgin, a dezvăluit planurile pentru pregătirea sezonului 2012 al Formulei 1. La fel ca Mercedes AMG şi Hispania Racing, echipa rusă îşi propune să utilizeze pentru prima oară noul monopost doar începând cu a doua sesiune de teste, care va avea loc la Barcelona la finalul lunii februarie.

În schimb, echipa va participa la testele inaugurale de la Jerez cu monopost din sezonul precedent pentru a-i oferi şansa noului pilot Charles Pic să acumuleze experienţă.

"Obiectivul este al doilea test. Oricum, vom fi la primul test deoarece cred că este important pentru Pic să parcurgă kilometri şi să trezim la viaţă echipa", a declarat Pat Symonds, consultantul echipei Marussia.

De asemenea, britanicul a dezvăluit că Marussia va evita să introducă inovaţii pentru monopost, întrucât obiectivul principal este să înregistreze progrese pas cu pas, însă insistă că maşina va avea numeroase componente noi, chiar dacă regulamentul nu se va schimba radical.

"Întotdeauna iei componente (n.r - de la vechiul monopost), dar cred că noi vom lua mai puţine decât în mod normal. Întregul design pentru suspensii este diferit, inclusiv ansamblul pedalelor. Nu cred că pentru noi este timpul să inovăm. Când eşti atât de mult în spate trebuie doar să-ţi faci treaba în mod corespunzător şi să te asiguri că ceea ce faci faci bine. Aşa că fără inovaţii reale. Este vorba mai mult de a ne uita în toate zonele şi de a le îmbunătăţi pe fiecare", a mai precizat el.

Via | ESPNF1