Marussia a ajuns la un acord cu Ecclestone pentru a rămâne în Formula 1

Publicat sâmbătă, 26.10.2013 10:54 de Daniel Popescu

Marussia a semnat un acord cu Bernie Ecclestone pentru a rămâne în Formula 1, urmând să primească bani din drepturile TV chiar dacă termină pe ultimul loc în clasament.

Marussia a fost singura echipă care nu a semnat un contract individual cu Bernie Ecclestone pentru participarea în Formula 1 în perioada 2013-2020, însă cele două părţi au ajuns în cele din urmă la un acord.

Graeme Lowdon, directorul sportiv al echipei, a refuzat însă să intre în amănunte cu privire la durata contractului, existând posibilitatea ca aceasta să fie mai mică de şapte ani.

"Pot să confirm că am ajuns la un acord cu deţinătorul drepturilor comerciale şi am semnat o înţelegere bilaterală. Nu putem comenta în niciun fel conţinutul acordului, dar suntem fericiţi că am ajuns la un acord", a declarat el.

Potrivit unor surse citate de publicaţia Autosport, Ecclestone a acceptat să recompenseze Marussia cu bani din drepturile TV chiar dacă echipa va ocupa locul 11 în clasamentul constructorilor.

Lowdon a refuzat însă să confirme această informaţie. "Nu pot confirma conţinutul înţelegerii, dar pot să spun că suntem mulţumiţi de rezultat şi că privim spre viitor", a adăugat el.

Anterior, Ecclestone stabilise să plătească bani din drepturile TV doar primelor 10 echipe din clasamentul constructorilor. Aparent, şi alte echipe de talie mică au reuşit să obţină garanţii că vor primi bani dacă vor fi pe ultimul loc al clasamentului general.

Via Autosport

  • danoe, sâmbătă, 26.10.2013 16:16

    important pentru Marussia sa treaca linia de sosire,macar astfel poate lansa noi piloti pentru formula 1