Malaezia nu vrea cursa pe timp de noapte

Publicat miercuri, 01.10.2008 15:27 de Daniel Popescu

Oficialii Marelui Premiu al Malaeziei nu au nicio intentie de a organiza cursa pe timp de noapte, in ciuda succesului de care s-a bucurat MP al statului Singapore.

Organizatorii din Malaezia au admis cu cateva luni in urma ca vor lua in considerare organizarea cursei pe timp de noapte, in cazul in care reteta va fi aplicata cu succes in Singapore.

Totusi, chiar daca Marele Premiu al statului Singapore s-a dovedit un eveniment cu priza la piloti si public, oficialii circuitului de la Sepang au anuntat ca nu intentioneaza sa organizeze cursa pe timp de noapte.

Motivul este, bineinteles, de natura financiara, Malaezia nefiind dispusa sa investeasca o suma foarte mari de bani in sistemul de iluminare.

Aceasta decizie nu va afecta insa relatia dintre Malaezia si seful F1, Bernie Ecclestone. Cele doua parti au ajuns la un compromis prin care cursa din 2009 va incepe cu doua ore mai tarziu decat de obicei.

  • kimifinish, miercuri, 01.10.2008 20:45
    totusi...

    un circuit stradal este mai bine iluminat decat unul ca malaysia...oricum ar fi tare sa vedem..

  • ctlnmihai, miercuri, 01.10.2008 23:02
    cursa pe timp de noapte

    Nu sunt impotriva curselor de noapte insa in cazul in care vremea nu va fi favorabila (ploaie) atunci cred k viata pilotilor ar fi in primejdie ..oricum a fost ceva unic sa vezi o cursa de F1 pe timp de noapte