Lotus promite o îmbunătăţire constantă a monopostului

Publicat miercuri, 03.04.2013 09:59 de Daniel Popescu

Lotus susţine că este capabilă să dezvolte cu uşurinţă monopostul E21 şi că resursele necesare pentru acest lucru sunt relativ mici.

Lotus a devenit una dintre pretendentele la titlul mondial după victoria obţinută de Kimi Raikkonen în cursa de debut a sezonului de la Melbourne, însă Romain Grosjean a atras atenţia că îndeplinirea acestui obiectiv depinde în mare măsură de resursele financiare al echipei.

Directorul tehnic James Allison afirmă însă că dezvoltarea monopostului pe parcursul anului nu necesită un buget semnificativ.

"Cel mai greu lucru este să aduci monopostul la prima cursă. Aceasta este o perioadă foarte dificilă pentru echipă din punct de vedere financiar, dar am făcut asta. Este considerabil mai ieftin să facem ulterior monopostul mai rapid, aşa că ar trebui să fim capabili să facem asta", a declarat britanicul.

În plus, Allison este încurajat de rezultatele obţinute în tunelul de vânt de la Enstone, care indică un potenţial ridicat pentru îmbunătăţirea monopostului.

"Există o oportunitate semnificativă pentru a îmbunătăţi acest monopost. Nu este greu să găsim îmbunătăţiri în tunelul de vânt. Există o serie de schimbări mecanice despre care credem că pot face monopostul mai rapid şi sunt încrezător că avem abilităţile necesare pentru a reuşi acest lucru. Vrem doar să ne asigurăm că ceea ce aducem este mai mult decât aduc toţi ceilalţi", a adăugat el.

Via James Allen

  • ion, miercuri, 03.04.2013 10:14

    primul monopost lansat in 2013,prima victorie in 2013....merg perfect! Bravo Lotus!