Lotus: "F1 are nevoie de echipe noi"

Publicat marţi, 05.01.2010 13:16 de Daniel Popescu

Oficialii Lotus considera ca aparitia unor noi echipe in Formula 1 este benefica pentru sport, in replica la numeroasele incertitudini in privinta stabilitatii financiare a acestora.

Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, este cel mai aprig contestatar al celor patru noi echipe care vor debuta in 2010, considerand ca acestea nu au nicio istorie in competitie. In plus, italianul este circumspect in privinta situatiei financiare a acestora, presa internationala speculand ca USF1 Team si Campos nu au reusit inca sa isi asigure resursele financiare pentru a participa in competitie.

Cu toate acestea, Tony Fernandes (foto), seful Lotus F1 Racing, crede ca situatia incerta ar deveni istorie in cazul in care veniturile din drepturile TV ar fi distribuite in mod egal tuturor echipelor.

"F1 nu ar trebui sa fie despre cei care au bani si cei care nu au bani. Vrei o grila de start sanatoasa cu 13 echipe, insa banii sunt impartiti de 5-6 echipe. Daca o echipa se retrage, banii ramasi se duc la toate echipele de acolo, dar ultima coloana ramane goala. Asta trebuie sa se schimbe pentru ca este bine sa avem 13 echipe sanatoase", a declarat Fernandes pentru publicatia britanica Autosport.

Lotus F1 Racing este una dintre cele doua noi echipe care au anuntat deja linia de piloti pentru 2010, Jarno Trulli si Heikki Kovalainen urmand sa piloteze pentru malaezieni.

Via | Sportinglife