Lotus confirmă recrutarea lui John Illey

Publicat joi, 08.12.2011 14:21 de Daniel Popescu

Lotus a confirmat joi că reputatul specialist în aerodinamică John Illey va lucra pentru echipa ca director de performanţă începând din iunie 2012.

Presa internaţională a dezvăluit la sfaristul lunii noiembrie că John Illey, unul dintre cei mai cunoscuţi specialişti în aerodinamică din Formula 1, se va alătura echipei Lotus începând de anul viitor, însă informaţia a fost confirmată abia joi de echipa care îşi va schimba numele în Caterham în 2012.

Din cauza clauzelor incluse în precedentul său contract cu McLaren, Illey va putea lucra pentru echipa malaeziană abia din iunie 2012, când va ocupa poziţia de director de performanţă.

"Suntem încântaţi că Illey a acceptat provocarea pe care i-am oferit-o pentru a ne ajuta să facem un pas înainte pe circuit şi în afara lui în aspectele cheie ale performanţei în Formula 1. Este un semn al creşterii noastre şi dezvoltarea noastră ca un rival serios pe termen lung şi suntem onoraţi că putem atrage pe cineva de calibrul lui Illey şi suntem dentuziasmati de contribuţia pe care o va avea la succesul nostru în viitor", a declarat Riad Asmat, CEO-ul Lotus.

Illey este unul dintre cei mai cunoscuţi ingineri din Formula 1 şi cel mai recent a lucrat în departamentul de aerodinamică al echipei McLaren. Cariera britanicului se leagă însă în mod special de Ferrari, acolo unde a fost şef al departamentului de aerodinamică intre 2004-2009, lucrând alături de Michael Schumacher, Ross Brawn, Rory Byrne şi Jean Todt. Pe parcursul carierei a mai lucrat şi la Jordan, echipa unde l-a cunoscut pe Mike Gascoyne, directorul tehnic al echipei Lotus.

Via | Lotus