Loeb: "Nu voi reveni asupra deciziei de a mă retrage din WRC"

Publicat luni, 21.01.2013 16:12 de Daniel Popescu

Sebastien Loeb insistă că victoria obţinută la Monte Carlo nu îi va influenţa decizia de a participa în numai patru etape de WRC din acest an.

Sebastien Loeb a dominat autoritar Raliul Monte Carlo şi a obţinut a şaptea victorie din carieră în Principat în faţa fostului său coechipier Sebastien Ogier, care a pilotat pentru Volkswagen.

Maniera în care s-a impus la Monte Carlo a generat numeroase speculaţii potrivit cărora pilotul Citroen Racing ar putea fi tentat să revină asupra deciziei de a concura în numai patru etape de WRC în acest sezon, însă francezul a exclus din start această variantă.

"Este o alegere pe care am făcut-o deja, şi anume să fac altceva, şi nu am luat această decizie pentru a-mi fi dor de ceea ce fac acum. Sunt în lumea raliurilor de 10 ani şi va exista o schimbare atunci când voi face altceva. Poate că anul viitor voi reveni la Monte Carlo şi voi privi de pe margine. Numai atunci voi şti dacă îmi lipseşte acest raliu", a declarat el.

În plus, nonuplul campion mondial de raliuri afirmă că motivaţia sa de a avea succes la Monte Carlo a fost intactă, chiar dacă este conştient că nu are nicio şansă să lupte pentru titlul mondial din cauza participării în numai patru dintre cele 13 etape ale sezonului.

"Motivaţia a fost aceeaşi imediat ce am ajuns pe probele speciale şi am început să pilotăm. Iar aceste probe speciale cu zăpadă sunt fantastice, m-am simţit foarte bine", a adăugat el.

Loeb va concura şi în Raliul Suediei programat în prima parte a lunii februarie, însă ulterior va mai participa doar la etapele din Argentina şi franţa. Între timp, el va concura în competiţia GT Sprint Series la volanul unui McLaren MP4-12C, iar în 2014 intenţionează să concureze în Campionatul Mondial de Turisme alături de Citroen.

Via Autosport