Ferrari anticipează că unele echipe vor copia suspensia faţă de tip pull-rod

Publicat luni, 21.01.2013 17:13 de Daniel Popescu

Ferrari consideră că unele echipe ar putea dezvolta suspensii faţă de tip pull-rod pentru monoposturile din 2013, după succesul înregistrat de echipa anul trecut.

Ferrari a utilizat în sezonul precedent o suspensie faţă de tip pull-rod pentru monopostul F2012 în locul tradiţionalei suspensii de tip push-rod, devenind astfel prima echipă cu o astfel de componentă după Minardi în 2001.

Considerată riscantă, decizia a avut în cele din urmă un efect pozitiv, Fernando Alonso fiind la un pas să cucerească titlul mondial în dauna lui Sebastian Vettel.

Chiar dacă utilizarea unei suspensii de tip pull-rod face ca munca mecanicilor la partea frontală a monopostului să fie mai dificilă, directorul tehnic Pat Fry a dezvăluit că soluţia va rămâne şi pe monopostul din acest an. În plus, componenta va fi îmbunătăţită şi, opinia britanicului, ar putea fi copiată şi de câteva echipe rivale care au remarcat avantajele.

"Obţii un mic avantaj aerodinamic din asta. De asemenea, am rezolvat problemele structurale. Vom continua cu aceasta suspensie, dar va arăta diferit. Nu aş fi surprins dacă unele echipe ne vor urma exemplul. Când am vorbit pentru prima oară despre asta, prima reacţie a fost că este o nebunie. Dar dacă analizezi avantajele şi dezavantajele, nu mai o decizie atât de proastă", a declarat el.

Via Motorsport