Kubica: "Nu suntem pregatiti pentru victorii"

Publicat vineri, 25.04.2008 13:06 de Daniel Popescu

Robert Kubica sustine ca BMW-Sauber nu sunt inca pregatiti sa obtina prima victorie in acest sezon, desi conduc in clasamentul constructorilor.

BMW-Sauber au avut un debut excelent de sezon, Robert Kubica reusind primul pole position din istoria echipei pe circuitul din Bahrain. Mai mult, rezultatele foarte bune au permis germanilor sa se instaleze pe primul loc in clasamentul construcotilor. Cu toate acestea, pilotul polonez crede ca echipa sa nu este inca pregatita sa obtina prima victorie in Formula 1.

"Daca in fiecare exista exista piloti din topul primilor patru care au probleme, iar noi suntem consistenti, atunci avem o sansa. Dar momentan nu suntem capabili sa castigam o cursa. Insa am aratat in Malaezia si Bahrain ca nu suntem prea departe, mai ales in Bahrain.

Dar tot in Bahrain a fost o diferenta mare intre Felipe Massa si Kimi Raikkonen. Cred ca punctul cheie al acestui sezon va fi constanta de a fi mereu in top, si chiar daca obti intotdeauna victoria sa realizezi ceva foarte bun".

Intrebat cat de departe a fost de obtinerea primei sale vicotii din cariera, Kubica a replicat: "Nu stiu. Am fost foarte suparat dupa Australia pentru ca am ratat pole-ul in calificari, intrucat ma gandeam ca nu voi avea prea curand aceasta oportunitate", a adaugat el.

"Dar pana la urma oportunitatea s-a ivit in Bahrain. E adevarat ca am avut combustibil mai putin decat Massa, dar totusi am profitat de aceasta oportunitate si am facut o cursa buna. Daca vorbim despre castigarea unei curse nu suntem inca gata, dar muncim pentru ca acesta este obiectivul echipei. Dar se poate intampla sa fie o cursa nebuna lca la Fuji sau la Hingaroring in 2006 unde orice se poate intampla. Asa ca ramane de vazut".