Kubica, împotriva aripii spate flexibile

Publicat joi, 17.06.2010 11:32 de Daniel Popescu

Robert Kubica nu crede că posibilitatea de a ajusta unghiul aripii spate a monoposturilor va îmbunătăţi şansele de depăşire în 2011.

Reprezentaţii echipelor din Formula 1 au decis în weekend precedent ca aripa spate a monopostului să devină flexibilă şi să poată fi modificată de piloţi în timpul curselor.

Măsura ar urma să intre în vigoare în sezonul viitorul pentru a îmbunătăţi oportunităţile de depăşire, însă Robert Kubica este circumspect în această privinţă.

"Cuirsele din 2010 au fost suficient de incitante. Iar în al doilea rând, de ce abia acum au observat oamenii ca depăşirile sunt dificile? Eu am văzut prima cursă de Formula 1 în 1997 şi nici atunci nu erau multe depăşiri", a declarat pilotul echipei Renault pentru publicaţia germană Auto Motor und Sport.

În replică, Ross Brawn anticipează că piloţii vor avea mai multe oportunităţi de depăşire graţie acestei modificări de regulament.

"Va fi un sistem de ventilaţie F-duct mai mare, prin care monopostul care este în urmărire va avea posibilitatea să reducă forţa de rezistenţă a aerului pentru a ataca maşina din faţă. Cred că asta va oferi mai multe oportunităţi pentru depăşiri", a declarat şeful echipei Mercedes GP.

În prezent, piloţii au posibilitatea de a modifica unghiul de atac al aripii frontale, însă acest lucru nu a avut un impact semnificativ asupra posibilităţilor de depăşire.

Via | GMM