Kubica anticipează un final dificil de sezon

Publicat miercuri, 06.10.2010 12:14 de Daniel Popescu

Robert Kubica consideră că Renault va avea un final greu de sezon din cauza faptului că echipa nu va introduce update-uri pentru monopost.

Robert Kubica este circumspect în privinţa şanselor pe care le are Renault să se menţină în forma în acest final de sezon.

Chiar dacă speră să depăşească Mercedes GP în clasamentul constructorilor, echipa franceză nu va mai introduce update-uri pentru monopostul R30, motiv pentru care pilotul polonez se aşteaptă la o perioadă dificilă în următoarele curse, începând cu Marele Premiu al Japoniei din acest weekend.

"Bineînţeles, vom da tot ce avem mai bun, dar nu cred că finalul sezonului va fi cel mai uşor pentru noi. Nu avem niciun update major, aşa că totul depinde foarte mult de câte dezvoltări aduc ceilalţi. Asta va influenţa major poziţia noastră şi cât de bun va fi finalul de sezon pentru noi", a declarat el în cadrul unui preview al echipei Renault pentru Suzuka.

Cu toate acestea, Kubica este nerăbdător să concureze în Japonia datorită particularităţilor circuitului de la Suzuka, considerat de piloţi unul dintre cele mai bune din calendarul competiţional.

"Este greu, este cel mai provocator circuit şi este foarte rapid. Dacă numeri virajele de mare viteză luate cel puţin în treaptă a 4-a de viteza cred că sunt cele mai multe din calendar. Primul sector este incredibil. Virajele Esses sunt ca un rollercoaster şi este dificil să te menţii pe traiectoria ideală din cauza forţelor G şi a faptului că, dacă faci o greşeală, continui să greşeşti pentru mult timp în virajele următoarele. În plus, sunt două viraje lente, iar în şicana unde trebuie să frânezi mult exista o posibilitate de depăşire", a mai precizat el.

Via | Renault F1 Team