Kubica a decis sa ramana la Renault in 2010

Publicat luni, 04.01.2010 15:11 de Daniel Popescu

Robert Kubica a hotarat sa isi respecte contractul cu Renault pentru 2010, dupa ce initial a fost circumspect in privinta noului proprietar al echipei.

Renault a vandut 75% din actiunile echipei fondului de investitii Genii Capital, la numai cateva saptamani dupa ce semnase un contract cu Robert Kubica pentru sezonul 2010.

Noutatea l-a determinat pe pilotul polonez sa solicite mai multe informatii despre noul proprietar inainte de a lua o decizie finala in privinta contractului, iar managerul sau a dezvaluit luni ca toate problemele au fost clarificate, sugerand ca acesta isi va onora intelegerea.

"Mergem in directia potrivita. Nu au existat dubii, dar a fost foarte important sa intelegem cine va ocupa rolurile cheie in echipa si, bineinteles, sa cunoastem bugetul, pentru ca acesta este fundamental pentru update-urile monoposturilor", a declarat Daniele Moreli, managerul lui Kubica, pentru BBC Sport.

Presa internationala a speculat la un moment dat ca polonezul a vrut sa profite de vanzarea echipei pentru a obtine un salariu mai mare in sezonul 2010, insa Moreli a negat aceste informatii, afirmand ca performanta este mai importanta decat remuneratia.

"Este complet neadevarat ca am cerut mai multi bani. Nu este in avantajul nostru sa profitam. Vrem mai multi bani pentru echipa, pentru ca Robert vrea o masina performanta. Este inutil ca un pilot sa castige mai multi bani daca ai un monopost slab si pierzi din performanta. Este mai bine sa castigi puncte si sa termini pe podium decat sa castigi mai multi bani", a adaugat Moreli.

Anterior, Renault si-a anuntat intentia de a lupta pentru cele doua titluri mondiale in 2011, sezonul 2010 urmand sa fie unul de tranzitie.

Via | BBC Sport