Kovalainen: "Suntem pe drumul cel bun"

Publicat vineri, 16.05.2008 16:58 de Daniel Popescu

Heikki Kovalainen considera ca McLaren au facut un pas important in fata inaintea Marelui Premiu al statului Monaco.

Dupa patru victorii consecutive, Ferrari au luat un avans destul de important in clasamentul constructorilor, insa Kovalainen considera ca suprematia Scuderiei se apropie de sfarsit. Desi nu a castigat niciun punct in ultimele doua curse, finlandezul este increzator intr-un rezultat pozitiv la Monaco.

"Vreau sa am o cursa fara probleme si sa fiu capabil sa arat de ce suntem in stare", a declarat Kovalainen intr-un preview al echipei sale. "M-am simtit foarte bine in Turcia si am avut un test foarte productiv la Paul Ricard. Cu siguranta am adus imbunatatiri si le putem capitaliza la Monaco. Dintre toate cursele, Monaco este cea mai imprevizibila. Ca intotdeauna, vreau sa lupt pentru victorie, insa in aceasta cursa nu poti spune ce se va intampla".

Coechipierul sau, Lewis Hamilton, admite ca Monaco este un circuit cu adevarat special si explica particularitatile setarilor pentru monopost. "Set-up-ul este foarte diferit, principala cerinta este tractiunea fantastica pentru a te asigura ca poti lua bine toate virajele", spune englezul. "Pentru ca nu exista linii drepte, avem nevoie de o forta de apasare aerodinamica cat mai mica".

Hamilton admite ca pentru un pilot este foarte dificil sa piloteze la Monaco din cauza vizibilitatii extrem de reduse. "Este foarte dificil de descris cum se vede din masina cat spatiu ai pentru ca vitezele sunt foarte mici. Intri in unele viraje cu 290 kmph, iar cand franezi nu exista nicio zona de esapare, nu poti vedea iesirea din viraj", explica Hamilton. "Poti vedea doar ce este direct in fata ta, probabil circa 50 de metri. In unele viraje mergi pe ghicite, pentru ca ghicesti unde ar trebui sa fie masina bazandu-te pe instinct si memorie".

  • cristee, sâmbătă, 17.05.2008 16:35
    mda...

    eu stiam ca pe liniile drepte ai nevoie de forta de apasare aerodinamica mai mica decat in viraje... poate ham reuseste sa sfideze legile fizicii... ar fi bine de verificat stirea!