Kovalainen se simte fericit la McLaren

Publicat miercuri, 16.01.2008 18:28 de Daniel Popescu

Heikki Kovalainen spune ca nu intelege de ce McLaren are reputatia de a fi o echipa "rece" si sustine ca la team-ul lui Ron Dennis este mai fericit decat la toate celelalte echipe pentru care a mai concurat.

"Am auzit multe povesti inainte de a semna cu McLaren, dar nu am nicio idee de unde au aparut astfel de comentarii"

, a declarat Kovalainen reporterilor prezenti la Jerez. "Toata lumea a fost foarte prietenoasa cu mine, atmosfera este calma si toata lumea munceste din greu. Probabil nu am mai fost niciodata atat de fericit".

De asemenea, Kovalainen este incurajat de forma aratata de monopostul MP4-23, insa refuza sa spuna cat de competitiva va fi masina. "Pot simti deja diferenta fata de masina Renault de anul trecut. Sunt optimist in privinta masinii, iar inginerii par incurajati de rezultate, dar este prea devreme sa spunem cat de buna va fi. Niciodata nu poti spune cat de bun este dupa teste, pentru ca nu stii ce fac celelalte echipe".

Finlandezul lucreaza intens pentru a se asigura ca va avea un debut de sezon mai bun decat cel din 2007, cand a avut cateva curse dificile la Renault. "Nu eram pregatit fizic, mental si tehnic anul trecut si nu petrecusem suficient timp la echipa. La McLaren am facut cateva schimbari in privinta regulamentului pentru a fi un atlet mai bun si, in plus, petrec mai mult timp la fabrica. Cand vom ajunge la Melboune cred ca voi fi un pilot mai bun decat anul trecut".

  • flo, miercuri, 16.01.2008 18:41
    in 3 luni

    in trei luni ai sa plangi barosane ca ai venit la mclaren. Daca 2 iti zic ca esti beat nu-i mai contrazici te duci si te culci

  • eddy, miercuri, 16.01.2008 18:57
    @flo

    eu cred ca il incurci pe Kovalainen cu Raikonnen. sa nu crezi ca daca Kovalainen e finlandez trebuie neaparat sa fie si betiv ca si compatriotul sau de la Ferrari. in rest vom vedea daca va plange sau nu la sfarsitul anului.

  • Hakkinen, miercuri, 16.01.2008 21:49
    bafta Heikki

    Hakkinen cand a plecat de la McLaren i-a spus lui Ron Dennis o fraza care va ramane celebra: "If you want to win take a Finn!". Heikki sigur se va adapta si cred ca cel care va plange va fi barosanul de alonso care a ajuns la o echipa ce are o masina asemanatoare cu Force India (vezi declaratiile...rautacioase :) ale lui Fisico!). Forza McLaren!

  • onutza, vineri, 18.01.2008 12:51
    alonso

    pe unde a trecut alonso a adus progres (2 campionate castigate la renault si aproape unul castigat la mclaren); sa nu uitam ca noul campion, kimi, a plecat de la mclaren cu mana in fund si s-a dus la ferrari unde toate erau aranjate de schumi....deci e foarte usor sa dormi intr-un pat facut de altul (ex: hamilton cu masina setata de alonso, si kimi cu masina adusa la stadiul actual de schumi), dar sa-ti faci tu unul confortabil "pt somn" eu zic ca e treaba dificila; anul asta eu personal am sa astept sa vad daca acest lucru e valabil; adica daca alonso intr-adevar este ceea ce pare a fi: un pilot bun, cu o personalitate echilibrata si un om cu mult talent...