Kovalainen, in jurnalul sau: "E bine ca am terminat toate cursele"

Publicat marţi, 17.04.2007 18:03

In jurnalul pe care il completeaza dupa fiecare cursa disputata, Heikki Kovalainen afirma ca nu se astepta sa isi petreaca aproape intreaga cursa de duminica concurand cu vechiul sau rival din GP2, Nico Rosberg.

"Am ajuns in Bahrain marti si am inceput imediat pregatirea fizica pentru cursa de la sfarsitul saptamanii. Sakhir urma sa foie foarte solicitant din punct de vedere fizic. Aveam sa concurez pentru prima oara pe un circuit pe care il stiam deja: am mai concurat aici in urma cu doi ani in GP2. Ceea ce nu stiam insa era ca urma sa imi petrec dupa-amiaza concurand impotriva lui Nico Rosberg, rivalul meu de atunci!"

, spune Heikki.

In ceea ce priveste cursa si strategia, pilotul Renault crede ca totul a fost setat bine de echipa: "Cred ca am ales cea mai buna strategie de competitie. Singurul lucru pe care nu l-am prevazut a fost suprasolicitarea cauciucurilor in primul tur. Greutatea combustibilului necesar pentru cateva tururi in plus s-a dovedit a fi un mare handicap deoarece manevrarea a fost foarte dificila pe tot parcursul turului de deschidere. Acela a fost momentul cand Trulli m-a depasit".

Desi este nemultumit de locul ocupat la final, finlandezul de la Renault spune ca se bucura pentru ca a ajuns la final in toate cele trei curse din debutul sezonului: "Ce este pozitiv este ca am terminat toate cursele de pana acum. Ma bucur, de asemenea, ca in aceasta seara ma intorc in Europa unde pot reflecta in liniste asupra debutului de campionat. Sunt lectii care trebuie invatate si lucruri care pot fi imbunatatite. Echipa va definitiva problemele legate de echilibrul masinii. Avem la dispozitie patru saptamani pentru a intoarce situatia in favoarea noastra", incheie Kovalainen.