Kovalainen, confirmat la McLaren Mercedes

Publicat vineri, 14.12.2007 17:27 de Daniel Popescu

Heikki Kovalainen a fost confirmat la McLaren Mercedes drept coechipierul lui Lewis Hamilton pentru sezonul viitor.

Finlandezul se alatura echipei anglo-germane pe termen lung dupa un sezon de debut impresionant la Renault, iar oficialii McLaren sunt convinsi ca el si Hamilton vor face o combinatie 'formidabila' pentru 2008.

De asemenea, echipa a confirmat ca Pedro de la Rosa va fi in continuare al treilea pilot, in timp ce Gary Paffett ramane la echipa ca pilot de teste.

CEO-ul echipei McLaren, Martin Whitmarsh, a declarat: "Am avut mai multe optiuni si intotdeauna am vrut sa ne asiguram ca avem cea mai competitiva linie de piloti. Cred ca Lewis si Heikki vor face o combinatie formidabila. Amandoi au avut un sezon de debut minunat in 2007 si au aceeasi pasiune pentru victorie si pentru a fi cei mai buni.

Heikki a facut o impresie puternica, iar performanta lui Lewis de pana acum a fost peste asteptari si vorbeste de la sine. Sunt convins ca ei se vor presa unul pe altul pe pista si ca vor lucra bine impreuna in afara pistei. Impreuna cu Pedro de la Rosa si Gary Paffett avem un pachet foarte puternic si ne pregatim pentru sezonul 2008".

Kovalainen se declara incantat de noua oportunitate, mai ales ca astfel calca pe urmele compatriotilor sai Mika Hakkinen si Kimi Raikkonen. "Sunt foarte incantat sa ma alatur unei echipe ca McLaren Mercedes", a declarat Heikki. "Sunt foarte emotionat in privinta viitorului nostru comun. Ca finlandez este o onoare pentru mine sa calc pe urmele lui Mika Hakkinen si Kimi Raikkonen. Nu am petrecut foarte mult timp cu Lewis pana acum, dar de acum cred ca vom lucra bine impreuna si vom face totul pentru echipa".

Noul coechipier al lui Kovalainen, Lewis Hamilton, asteapta pe un ton neutru sosirea finlandezului, dupa momentele dificile petrecute cu Fernando Alonso. "Imediat dupa ultima cursa din Brazilia am inceput sa numar zilele ramase pana la cursa din Australia", a spus Hamilton. "Astept cu nerabdare sezonul 2008 si sa lucrez cu Heikki din postura de coechipieri. Impreuna cu echipa vom face tot posibilul sa avem un campionat bun. Primul meu an in Formula 1 a fost incredibil si a fost un noroc sa-l petrec la McLaren Mercedes. Sper ca Heikki sa se bucure de primul an la McLaren la fel cum m-am bucurat si eu".

  • Luchian, vineri, 14.12.2007 17:42
    Acum i-acum !

    Hamilton va avea probleme cu Heikki. Nu cred ca va sta mai mult de un sezon la McLaren finlandezul.

  • lex, vineri, 14.12.2007 19:46
    echipa fantastica

    fac pariu ca in 2008 cei 2 o sa fie pe podium de foarte multe ori! ;)

  • iceman, sâmbătă, 15.12.2007 00:44
    Suomi

    Super tare!!! Dupa Marele HAKKINEN si Kimi inca un finlandez vine la McLaren!!! Bafta Heikki!!!