Kovalainen admite ca si-a schimbat stilul de condus

Publicat vineri, 14.09.2007 13:28 de Daniel Popescu

Heikki Kovalainen crede ca schimbarea stilului de condus a reprezentat factorul cheie in obtinerea unor rezultate mai bune. Finlandezul a reusit sa termine in puncte ultimele 5 curse, devansandu-l astfel in clasament pe coechipierul sau, Giancarlo Fisichella.

“La inceputul sezonului atacam virajele un pic prea mult”

, a declarat Kovalainen. “Am fost foarte increzator anul trecut in pneurile Michelin si in monopostul R26. Puteai conduce si freana oriunde doreai. Timpii erau intotdeauna competitivi. Anul acesta insa, mi-am calmat un pic stilul de condus”.

Heikki spune ca nu a realizat ca stilul de condus era problema sa decat dupa ce monopostul R27 a devenit mai competitiv. “Ar fi trebuit sa-mi dau seama de aceste lucruri la Melbourne, insa nu am realizat aceste lucruri decat cand masina a devenit mai buna. Cred ca imbunatatirea aerodinamicii din fata masinii m-a ajutat si pe mine sa-mi dau seama care era problema. Cand partea frontala a monopostului a functionat mai bine mi-am dat seama ca trebuie sa-mi moderez putin stilul de condus”, a mai precizat pilotul echipei Renault.

  • Livio, vineri, 14.09.2007 13:33
    ....

    din cate stiu eu, in timpul antrenamentelor libere a cam iesit de vreo 2 ori de pe pista, asta nu ii prea bine :P

  • Livio, vineri, 14.09.2007 13:37
    PS

    sper ca nu sia schimbat stilul, conducand mai mult in afara pistei decat pe pista :))

  • DEMOnick, vineri, 14.09.2007 13:43
    "Ma bucur pt. el"

    L-am avut ales pana dupa antrenamente si n-a facut nimik, iar acuma dupa ce l-am schimbat hop si stirea asta. Parca vrea sa-mi faca-n ciuda. :)