Kolles: "Echipele independente au viitor in F1"

Publicat miercuri, 14.05.2008 11:13 de Daniel Popescu

Colin Kolles crede ca echipele independente pot avea un viitor frumos in F1, chiar daca Super Aguri au dat un exemplu negativ prin retragerea din competitie.

Seful echipei Force India, Colin Kolles, considera ca Formula 1 este terenul propice pentru echipele care nu au in spate un producator de renume, asa cum este team-ul patronat de Vijay Mallya.

"Daca respectivele echipe au un model de afaceri potrivit, cu siguranta", a declarat Kolles. "Am demonstrat in trecut, cand am schimbat succesiv denumirea echipei din Jordan in Midland, Spyker si apoi Force India, ca poti gasi investitori daca ai un model de afaceri potrivit, o situatie contabila curata si o companie curata"

.

Kolles considera ca este de datoria echipelor mici sa reuseasca sa concureze impotriva team-urilor cu bugete mari. "Este mai dificil sa obtii sponsorizari, dar exista masuri prin care se pot reduce costurile", a explicat el. "Dar pana la urma fiecare echipa este responsabila de costuri si trebuie sa conduci echipa intr-o maniera eficienta din punct de vedere al costurilor".

Kolles crede ca ideea de a introduce o limita maxima a bugetului in F1 este solutia ideala pentru echipe mici ca Force India. "Noi oricum vom munci in aceste limite, singurul avantaj este ca celelalte echipe trebuie sa invete sa lucreze cu acelasi nivel de buget ca si noi. Asa ca suntem in favoarea reducerii costurilor pentru ca ii va face pe ceilalti sa stie cum se lucreaza cu bugete mici. Cred ca ceilalti vor trebui sa invete multe lucruri. Noi suntem un constructor, suntem independenti, avem parteneri puternici pentru ca suntem o companie curata si avem un plan de afaceri bun. este o structura potrivita", a mai precizat Kolles.