Kimi: "Mi-am menajat motorul pentru Barcelona"

Publicat joi, 19.04.2007 14:37

Kimi Raikkonen nu a fortat o revenite intre primii doi clasati in cursa din Bahrain pentru ca a decis sa isi menajeze motorul pentru urmatorul Grand Prix. Afirmatia ii apartine chiar pilotul finlandez, care la Sakhir a ramas la final pe aceeasi pozitie pe care a ocupat-o la start, dupa o dubla rocada cu Alonso in timpul cursei.

"Am pierdut un loc in fata lui Alonso si apoi nu putut sa il depasesc pe pista, astfel ca am ramas blocat in spatele sau. Singura mea speranta era pitstop-ul. Nu stii niciodata ce s-ar putea intampla, insa echipa a facut o treaba extraordinara, chemandu-ma la boxe in momentul oportun si realizand o schimbare perfecta. Din pacate, liderii cursei erau deja putin cam departe si nu mai aveam multe sanse la victorie", povesteste Raikkonen.

Acesta continua: "In acest conditii, am decis ca n-are rost sa risc si am ales sa imi menajez masina deoarece vom utiliza acelasi motor si in Barcelona. 22 de puncte sunt destul de multe, insa cred ca puteam sa castig absolut toate punctele in primele trei curse. Sunt sigur ca putem fi si mai puternici daca vom reusi sa otpimizam performantele masinii si sper sa facem asta chiar de la urmatoarele teste", incheie pilotul Ferrari.

  • Giannig, vineri, 20.04.2007 17:33
    curios cum

    L-a invatat strategie Jean Todt pe Kimi. Daca stie cineva pe aici ce se poate controla de pe volan legat de performantele masini, pls posteaza.