Irvine lanseaza un atac dur la adresa lui Button

Publicat joi, 07.01.2010 11:44 de Daniel Popescu

Eddie Irvine a lansat un atac fara precedent la adresa lui Jenson Button, considerand ca britanicul nu are nicio sansa la McLaren in fata lui Lewis Hamilton.

Dupa titlul mondial cucerit in acest sezon alaturi de Ross Brawn, Jenson Button a preferat sa se alature celor de la McLaren pentru urmatoarele sezoane, unde il va avea drept coechipier pe Lewis Hamilton. Chiar daca lupta cu acelasi monopost a ultimilor doi campioni mondiali va atrage cel putin atentia britanicilor, fostul pilot Eddie Irvine crede ca Button a facut o greseala foarte mare si anticipeaza ca Hamilton il va invinge fara emotii.

"Button a intrat in gura leului. A fost o nebunie sa se mute. Crede ca va fi capabil sa-si manance portia de friptura, dar nu va fi cazul. Cred ca va fi ucis, pentru ca este cea mai proasta decizie pe care putea sa o ia. Cred ca nu a vrut sa ramana la Brawn cu Rosberg, care nu este la fel de apreciat ca Hamilton, dar s-ar putea dovedi la fel de rapid. Poate ca Button s-a gandit ca este mai bine sa fie batut de Hamilton decat de Rosberg", a declarat irlandezul pentru publicatia ESPN.

Irvine nu s-a rezumat la aceste afirmatii, justificandu-si opinia prin faptul ca Button a avut probleme in cariera cu coechipieri mult mai slab cotati decat el, in timp ce Hamilton a reusit sa ii tina piept lui Fernando Alonso inca de la debutul in Formula 1.

"Rubens Barrichello l-a ucis pe Button in a doua jumatate a sezonului. Michael Schhumacher nu a fost ucis de nimeni niciodata. Hamilton l-a batut pe dublul campion mondial Fernando Alonso in primul sau sezon in Formula 1, iar asta a fost o demonstratie de clasa. Daca te uiti la cariera lui Button, Ralf Schumacher l-a batut, Giancarlo Fisichella l-a batut, iar Barrichello l-a batut. Sunt prea multe curse in care nu a avut performante pentru a spune ca este la nivelul acestor baieti", a adaugat el.

Via | Crash

  • diesel08, joi, 07.01.2010 11:58
    inspre penibil..

    La o prima lectura e comic, la a doua chiar enerveaza:). Button, asa, "batut" de toata lumea, este campion mondial, parca. Irvine, n-a reprezentat, si nu reprezinta nimic din ceea ce inseamna F1.

  • mikahakkinen, joi, 07.01.2010 14:19
    @diesel08

    Irvine e ..putin dus, ca sa fiu delicat. Asa ca nu prea trebuie bagat in seama unul care inca mai are pe limba Schumi! Asa ca sa ne lase si sa-si vada de batranetea lui!

  • diesel08, joi, 07.01.2010 14:28
    Button

    Button a fost "ajutat" sa plece de la Brawn. Ross avea demult "mutarile in plic". Atat cu Mercedes cat si cu Schumacher. Dar pacaliuciul de Irvine n-are treaba cu asta.

  • mobius, joi, 07.01.2010 16:17
    Afirmatii fara temei,

    de la un pilot care a fost in situatia de a castiga un CM, sunt cu atat mai de neanteles. Tocmai el ar fi trebuit spuna ca singurul pilot care l-a batut de doua ori pe Schumacher, cu o masina mai slaba a fost Fernando Alonso si ca nu Hamilton l-a batut pe Alonso, in anul cand a fost la Mc Laren, ci ca intreaga echipa a fost impotriva sa. Este trist sa vezi cum pot distorsiona unii adevarul.

  • mirco, joi, 07.01.2010 16:37
    @mobidus :"Este trist sa vezi cum pot distorsiona unii adevarul. "

    "singurul pilot care l-a batut de doua ori pe Schumacher, cu o masina mai slaba a fost Fernando Alonso" . Din cate imi aduc aminte l-au mai batut si altii pe Schumacher.Referitor la post-ul tau, in 2005 Ferrari a avut o masina net inferioara celor de la Renault si McLaren, iar in 2006 Ferrari au avut o masina cam la fel de rapida ca si Renault, dar mai slaba la capitolul fiabilitate. E corect spus ca Fernando la batut de doua ori pe Schumi, dar dragule sa nu DISTORSIONAM ADEVARUL, el a facut-o cu cea mai buna masina de pe grila si asta o spun rezultatele (2005 si 2006 Fernando campion, Renault campioni), nu eu.

  • mobius, joi, 07.01.2010 17:01
    nu mobidus ci mobius draga mirco

    Am facut referire in primul rand la afirmatia lui Irvine ca, "Schumacher nu a fost ucis de nimeni niciodata". Faptul ca numai in acei doi ani Ferrari au avut o masina mai slaba decat Renault este discutabil dar inteleg ca fiind fan Schumacher, ai vrut de fapt sa ma ataci pe mine, pentru ca dragule totusi, adevarul este ca Schumacher a fost invins de doua ori de Alonso.

  • diesel08, joi, 07.01.2010 17:06
    @mirco-mentiune

    Daca tot suntem oarecum off-pentru precizie, in 2006, mai cu seama in a doua jumatate a campionatului, monopostul Ferrari era simtitor mai rapid decat cel al Renault. Intr-adevar in dorinta fierbinte de a-l ajunge pe Alonso, au pierdut ceva la fiabilitate. Insa Alonso s-a descurcat foarte bine pe pista in fata marelui multiplu campion cu o masina ceva mai lenta. Daca vrei iti dau linkuri. E plin youtube-ul.

  • mirco, joi, 07.01.2010 17:09
    @mobius

    Nu am vrut sa te atac deloc, ai spus o minciuna si mi sa parut nedrept. E foarte bine ca Alonso la batut pe Schumacher in 2005 si 2006 pentru ca altfel ar fi fost o nenorocire. Probabil nu se mai uita nimeni la F1 daca castiga tot Schumacher in 2005 si 2006.

  • mirco, joi, 07.01.2010 17:36
    @diesel08

    Normal ca sa descurcat foarte bine, doar e Alonso, nu. Nu am fost niciodata fanul lui Alonso, dar in opinia mea, in afara de Schumacher, Alonso este cel mai bun pilot de pe pista. Repet, in opinia mea.

  • b76, joi, 07.01.2010 18:36
    asa e

    din pacate pentru button asta este adevarul.

  • mobius, joi, 07.01.2010 21:50
    opinii

    Draga mirco, ar trebui sa-ti revizuiesti atitudinea. A afirma despre cineva ca este mincinos, este ceva foarte grav. Eu nu am spus o minciuna, cand te vei maturiza imi vei da dreptate, iar pana atunci consider ca nu mai am la ce sa-ti raspund. Ce spune Irvine si "b76" despre Button este perfect adevarat, dar asa cum spune "diesel08", Button a fost ajutat sa plece de la Mercedes de catre Ross Brawn si McLaren a fost cea mai buna solutie.

  • mirco, joi, 07.01.2010 22:09
    @mobius

    Esti un ipocrit.

  • diesel08, vineri, 08.01.2010 11:12
    mirco

    Nu sunt avocatul nimanui insa ar fi de dorit sa ne putem sustine afirmatiile prin forta argumentului, nu al calomniei.

  • mirco, vineri, 08.01.2010 13:15
    @diesel

    Cand afirmi ca Ferrari au avut cea mai buna masina in 2005, ori minti, ori nu stii ce vorbesti.