Interviu cu Nelson Piquet Jr.

Publicat joi, 20.12.2007 12:42 de Daniel Popescu

Nelson Piquet Jr a fost anuntat recent ca noul pilot titular al echipei Renault pentru sezonul 2008, iar Fernando Alonso va fi coechipierul sau. Biroul de presa al echipei franceze a publicat un interviu cu Piquet Jr, in care pilotul brazilian explica provocarile pe care le intampina inaintea primului sau sezon in F1.

Nelsinho, ce ai simtit dupa ce ai fost anuntat ca pilot titular pentru Renault?

Piquet Jr: Este greu sa descriu in cuvinte. Oamenii nu vad ca in spatele fiecarui pilot tanar sunt multi ani de munca, dedicatie si concentrare pentru a reusi in Formula 1. Am vizat sa concurez in Formula 1 de cand eram mic si in sfarsit am reusit. Este inceputul unei noi perioade si abia astept sa inceapa noul sezon.

Cat de important a fost tatal tau in obtinerea acestui post?

Piquet Jr: Ar fi nedrept pentru toti cei care m-au sprijinit de-a lungul carierei mele sa spun ca succesul meu se datoreaza unei singure persoane. Tatal meu a fost si va continua sa fie un punct de referinta, iar sprijinul sau a fost crucial la inceputul carierei mele. Insa pentru a intra in Formula 1 ai nevoie de mai mult decat un nume de familie celebru. Renault mi-au acordat sansa de a concura pentru ei pentru ca am talentul si potentialul de a reusi. Echipa stie ce rezultate am obtinut in teste si ce caracter am. Asta conteaza in Formula 1.

Tatal tau este triplu campion mondial in Formula 1. Cum vei face fata comparatiilor inevitabile?

Piquet Jr: De cand am intrat in sporturile cu motor a trebuit sa fac fata presiunii de a fi fiul lui Nelson Piquet. Tatal meu este o legenda in acest sport si asta ma face foarte mandru. Sunt aici astazi pentru ca am talent si am muncit mult, cu motivarea potrivita, pentru a deveni pilot de Formula 1. Acum, sper sa le ofer oamenilor multe motive pentru a fi mandri de mine.

Este o buna oportunitate pentru tine sa incepi cariera in Formula 1 alaturi de Renault?

Piquet Jr: Probabil cea mai buna! Renault este o echipa de top, au castigat doua campionate mondiale si sunt determinati sa revina in top. Dupa un an la echipa ca pilot de rezerva ii cunosc pe toti si ma simt confortabil in echipa. Stiu cum lucreaza si este probabil cea mai buna cale de a incepe cariera in F1.

Ce putem astepta de la tine in primul sezon ca pilot de F1?

Piquet Jr: De-a lungul carierei mele m-am concentrat pe obtinerea celui mai bun rezultat posibil si la fel vreau sa abordez si Formula 1. Sunt increzator ca pot recompensa increderea pe care mi-a acordat-o Renault muncind mult si exploatand potentialul masinii. Merg la fiecare cursa cu obiectivul de a obtine cel mai bun rezultat, dar raman cu picioarele pe pamant.