Interviu cu Heikki Kovalainen

Publicat luni, 07.01.2008 18:32 de Daniel Popescu

Heikki Kovalainen a debutat in Formula 1 anul trecut pentru Renault. Dupa un sfarsit de sezon foarte bun, tanarul finlandez s-a alaturat echipei McLaren alaturi de Lewis Hamilton.

Care sunt obiectivele tale pentru sezonul 2008?

Heikki Kovalainen: Bineinteles ca sosind la o echipa foarte ambitioasa trebuie sa am ca obiectiv un sezon competitiv si sa fiu capabil sa lupt pentru un loc bun in clasament. Totusi prioritatea mea este sa-mi consolidez pozitia, sa cunosc echipa si sa inteleg cum lucreaza ei. Obiectivul este ca atunci cand luminile rosii de la Melbourne se vor stinge sa fiu cat mai bine pregatit pentru a putea termina cursa, indiferent de rezultat. Asa ca obiectivul meu este sa ma pregatesc si apoi sa-mi imbunatatesc performanta castigand cat mai multe puncte posibil.

Vor fi doua noi circuite in Valencia si Singapore, ambele circuite stradale, esti pregatit pentru aceste curse?

Heikki Kovalainen: Absolut. Am mai fost la Valencia pentru teste, dar circuitul stradal va fi bine primit in calendar. Sunt sigur ca va fi extraordinar. In Singapore ar trebui sa fie provocator pentru ca va fi o cursa pe timp de noapte. Va fi ceva ce nu am mai facut niciodata si ambele circuite ar trebui sa reprezinte o buna experienta.

Care este ziua pe care n-o vei uita niciodata?

Heikki Kovalainen: Ziua in care l-am batut pe Michael Schumacher la Race of Champions in 2004. Chiar daca nu a facut diferenta in cariera mea, a fost un moment incredibil. Stade de France era arhiplin iar atmosfera a fost minunata. A fost o victorie surprinzatoare pentru ca nimeni nu stia cine sunt si in mod normal nimeni nu l-ar fi batut pe Michael, astfel ca toata lumea m-a aplaudat cand m-am urcat pe capota masinii. Este o amintire foarte placuta.