India si Portugalia pe harta F1?

Publicat miercuri, 17.01.2007 11:08 de Bogdan Mirică

Formula 1 isi continua expansiunea in Asia. Acum India se preagateste sa primeasca vizita Marelui Circ.

Invazia Formulei 1 in Asia continua. Bernie Ecclestone, boss-ul Formulei 1, este increzator ca unul din cele mai mari orase ale Indiei, Delphi, este cel mai potrivit loc pentru a gazdui o cursa a Marelui Circ. Cu Turcia, Bahrain, Malaysia, Japonia si China deja inscrise pentru noul sezon si cu Singapore, Coreea de Sud si India pe punctul de a sustine propriile Grand Prix-uri, Asia va egala Europa la numarul de curse.

Exista surse care afirma ca Formula 1 se poate intoarce si in Portugalia, tara care a sustinut astfel de evenimente la Estoril din 1984 pana in 1997. Portugalia a fost exclusa din circuitul Formulei 1 pentru ca nu a putut sa suporte costurile imbunatatirii vechiului circuit. Noul complex portughez va costa 250 de milioane de dolari si va include un hotel de 5 stele, mai multe apartamente si un centru tehnologic.

In ciuda ambitiilor sale, Portugalia va avea dificultati in a-l convinge pe Ecclestone sa aleaga inca o destinatie europeana in calendarul, si asa foarte incarcat, al Formulei 1. Germania si Italia au pierdut fiecare cate o cursa din calendar in ultimul timp ce Belgia primeste vizita Marelui Circ odata la doi ani. S-a inaintat si ideea ca Anglia sa fie nevoita sa alterneze cu Franta in anii ce vor urma.