Horner: "Webber poate rămâne la Red Bull şi în 2012"

Publicat miercuri, 16.02.2011 15:52 de Daniel Popescu

Christian Horner susţine că Red Bull îl va păstra pe Mark Webber la echipă şi în 2012 dacă va obţine rezultate bune pe parcursul acestui sezon.

Mark Webber a semnat în vara anului trecut prelungirea contractului cu Red Bull Racing pentru un singur sezon, considerând că aceasta este cea mai bună opţiune pe măsură ce se apropie de finalul carierei.

Şeful Christian Horner susţine însă că pilotul australian poate rămâne la echipă şi în 2012, cu condiţia să obţină rezultate convingătoare în sezonul care va începe peste mai puţin de o lună.

"Webber nu abordează acest sezon ca şi când ar fi ultimul său an. Amândoi am fost de acord să semnăm contractul pe baza anuală în acest stadiu al carierei pentru că este important pentru noi să vedem dacă încă are viteză, motivaţie, dorinţă şi angajament. Toate aceste par să nu fie diminuate în acest moment, ba chiar strălucesc mai tare ca niciodată. Aşa că vom vedea cum va decurge acest sezon şi pe măsură ce ne îndreptam spre finalul verii vom începe să vorbim despre sezonul următor. Dacă oferă rezultate la nivelul celor din 2010, atunci de ce să nu-l păstrăm?", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani pentru agenţia de presă Reuters.

Webber a fost implicat în mai multe conflicte verbale cu oficialii echipei Red Bull pe tema favorizării coechipierului său Sebastian Vettel, însă Horner crede că decizia să de a continua alături de echipa reprezintă o dovadă că nu există ordine de echipă. "Dacă nu ar fi crezut asta, s-ar fi oprit. Este un caracter suficient de puternic încât s-ar fi oprit la sfârşitul sezonului dacă nu ar fi crezut (n.r - că are statut de egalitate)", a mai precizat el.

Via | Reuters

  • diesel08, miercuri, 16.02.2011 16:40
    analiza teste Jerez

    http://www.f1fanatic.co.uk/2011/02/16/jerez-stint-times-indicate-red-bull-have-not-lost-their-edge/