Horner: "Tensiunile dintre Webber şi Vettel au ajutat echipa"

Publicat luni, 17.01.2011 16:52 de Daniel Popescu

Christian Horner considera că tensiunile dintre Mark Webber şi Sebastian Vettel au fost benefice pentru Red Bull.

Red Bull Racing a deţinut cel mai performant monopost pe parcursul sezonului precedent, însă a fost nevoită să aştepte cucerirea titlului până în ultima cursa, parţial şi din cauza numeroaselor controverse în care au fost implicaţi cei doi piloţi ai echipei, Mark Webber şi Sebastian Vettel.

Totuşi, şeful Christian Horner susţine că tensiunile dintre cei doi, evidente în special în Turcia, Marea Britanie şi Brazilia, i-au ajutat pe aceştia să dea totul pentru a obţine cele mai bune rezultate pentru echipă.

"Webber şi Vettel sunt piloţi grozavi, competitivi şi în stadii diferite ale carierei. Le-am oferit un monopost grozav, i-am lăsat să concureze liber şi, atunci când lupţi pentru premiul cel mare, inevitabil apar tensiuni. Tensiunea a fiert în două ocazii, dar până la urmă s-au forţat unul pe altul şi au scos tot ce era mai bun. Cred că în realitatea a fost o situaţie sănătoasă să avem o astfel de competiţie şi spririt în cadrul echipei", a declarat britanicul.

Elemenetul de referinţă al sezonului a fost conflictul de la Istanbul, acolo unde Vettel l-a scos de pe circuit pe Webber. Horner considera însă ca astfel de momente nu se vor repeta în sezonul care va începe în lună martie. "Cred că ambii piloţi şi echipă au învăţat din acel eveniment şi apoi nu am mai văzut astfel de lucruri", a mai precizat el.

Via | ITV

  • danoe, luni, 17.01.2011 22:11
    Horner

    se pare ca ultimele sezoane (decand Hamilton a refuzat rolul scutierului) campionii mondiali au fost invingatorii unor dispute interne intre piloti de valori egale

  • RBR, marţi, 18.01.2011 10:53
    Tensiunile dintre Webber şi Vettel au ajutat echipa"

    Pai daca au ajutat hai sa le vedem si in anul asta, de ce sa le facem sa dispara.