Honda planuieste un upgrade major in Japonia

Publicat joi, 30.08.2007 15:43 de Daniel Popescu

Honda Racing intentioneaza sa prezinte cateva upgrade-uri majore la Marele Premiu al Japoniei de luna viitoare, pentru a testa noile componente ce vor fi folosite la monopostul pentru 2008.

“Upgrade-ul pentru Fuji a fost intotdeauna planuit pentru ultimele 3 curse”, a declarat Jacky Eeckelaert, directorul departamentului de inginerie.

“Dar acum, dupa sosirea noilor oameni de la departamentul de aerodinamica, upgrade-ul va fi diferit de cel planuit initial, pentru ca avem o filozofie noua si concepte de la fostele lor echipe. Iar ei vor sa incerce aceste schimbari pe masina de anul asta, chiar daca a fost dezvoltata dupa un alt concept”.

Honda a castigat un singur punct in acest sezon si este putin probabil ca japonezii isi vor imbogati cu mult aceasta zestre, insa echipa a admis se concentreaza pe progresul pe care il va inregistra masina din 2008. “Nu va fi o pierdere de timp daca orice imbunatatire pentru masina de anul acesta ne va ajuta anul viitor”, explica Eeckelaert. “De aceea sunt foarte multumit ca ei vor deja sa modifice conceptul si sa vedem daca exista o corelatie intre masina si circuit. Si vom vedea daca imbunatatirile vor creste performanta masinii”.