Honda, interesată să revină în Formula 1

Publicat miercuri, 10.10.2012 15:10 de Daniel Popescu

Honda intenţionează să revină în Formula 1 la un moment dat, însă acest lucru se va petrece doar după ce obţine victorii în WTCC.

Constructorul japonez Honda a confirmat pentru prima oară că analizează posibilitatea unei reveniri în Formula 1, la patru ani de la retragerea din competiţie după izbucnirea crizei economice.

Yoshiharu Yamamoto, CEO-ul diviziei de cercetare şi dezvoltare din cadrul companiei, afirmă că Honda urmăreşte cu atenţie evoluţia lucrurilor din Formula 1, în special ca urmare a schimbărilor de regulament tehnic care vor apărea în sezonul 2014, atunci când vor fi introduse în premieră motoare V6 de 1.4 litri.

"Nu pot să vorbesc în numele Honda, dar personal îmi plac sporturile cu motor, însă există multă implicare atunci când eşti în F1. Este în vârful ierarhiei sporturilor cu motor şi necesită mult devotament. Dar este adevărat că ne uitam la aceste curse şi sperăm ca într-o zi să participăm din nou. Personal nu cred că putem reveni imediat, dar există potenţialul pentru schimbarea regulilor. Cu siguranţă urmăresc regulamentul şi, dacă va exista o oportunitate, ar fi frumos să revenim", a declarat pentru publicaţia Autocar.

Yamamoto a refuzat să stabilească anul în care Honda ar putea reveni în Formula 1, însă a admis că acest lucru se va petrece numai după ce japonezii vor fi capabili să câştige curse în Campionatul Mondial de Turisme. "Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să câştigăm în WTCC, iar apoi poate ne putem uita înainte", a adăugat el.

Presa internaţională a speculat anterior ca Hondă ar putea reveni în Formula 1 în 2014 ca furnizor de motoare pentru McLaren, însă informaţia a fost negata ulterior de constructorul japonez.

Via Autocar

  • ayrton4ever, miercuri, 10.10.2012 15:31

    Stati voi linistiti ca vine Loeb din WRC in WTCC cu Citroen si incepe sa-i umileasca pe toti si pe acolo... Adevarul e ca Loeb e zeul motorsportului... si cand te gandesti sa a intrat in wrc la aproape 30 de ani=))))

  • atm, sâmbătă, 20.10.2012 02:24

    Ma,da' ce titluri de articole ...din comentariu se desprinde destul de clar ca Honda nu intentioneaza sa revina prea curand, ca nu-si iau nici un fel de angajament, iar titlul zice " Honda, interesata sa revina in F1"... Asa, ca sa fiu al dracu', o nota de presa gen " pe viitorul nedefinit ne intereseaza sa intram si noi in F1, dar nu stim cand, nu stim cum, n-avem nici un plan, e doar o vorba, asa, ca sa nu parem prea infumurati si sa zicem ca nu ne intereseaza"...asadar o astfel de declaratie poa' sa o dea si Dacia, si Cadillac, si Rolls-Royce...de aici si pana a incerca sa formulezi un articol care induce ideea ca in curand e posibil sa ii vedem iar pe Honda, e cale lunga...