Honda: "Designul motorului este finalizat, dar avem probleme cu parametrii"

Publicat luni, 23.02.2015 17:44 de Daniel Popescu

Honda susţine că designul motorului dezvoltat pentru McLaren este aproape finalizat şi că problemele apar la setarea anumitor parametri.

McLaren a avut parte de o nouă sesiune de teste dezamăgitoare pe circuitul de la Barcelona, acolo unde a parcurs doar 124 de tururi şi s-a confruntat cu un accident suferit de Fernando Alonso din motive care nu au fost încă explicate oficial.

Principala problemă a monopostului MP4-30 rămâne motorul Honda, despre performanţele căruia directorul de motorsport Yasuhisa Arai  a oferit mai multe informaţii. Acesta insistă că inginerii au încă greutăţi în stabilirea unor parametri, dar că designul este aproape finalizat, astfel că unitatea de propulsie va putea fi omologata până la termenul limită din 28 februarie.

"Munca la designul motorului este aproape finalizată, îl putem omologa în această săptămână, dar setările sunt încă la nivel elementar. Sunt multe lucruri pe care nu le-am remediat încă, cum ar fi injecţia de combustibil, timpul de aprindere sau presiunea în turbină. Lucrăm zilnic pentru a verifica datele şi pentru a vedea ce este bun şi ce nu. Sunt zile foarte dificile", a declarat el pentru publicaţia F1i.

În prima sesiune de teste de la Barcelona, principala problemă a motorului a fost o componentă de etanşare a sistemul MGU-K de recuperare a energiei din cadrul unităţii de propulsie.

▶ Analiza testelor de la Barcelona: problemele McLaren-Honda continuă

Între timp, Luis Garcia Abad, managerul lui Fernando Alonso, a publicat pe contul de Twitter o fotografie cu Alonso pe patul de spital, în care pilotul mulţumeşte fanilor pentru sprijin. Alonso efectuează luni o nouă serie de analize medicale, în urma cărora medicii vor decide dacă va rămâne internat în spital pentru o a doua noapte.

Via F1i, Luis Garcia Abad

  • McLaren-Honda, luni, 23.02.2015 18:06

    Vântul ar fi fost de vină ,pentru accidentul lui Alonso, după Mclaren

  • F1-Racing, luni, 23.02.2015 20:02

    E aproape romaneasca abordarea japonezilor, au avut destul timp la dispozitie, sa ajungi cu ingrasatul porcului in ajun...Nu le dau o nota prea buna. Cu siguranta sezonul ii va prinde nepregatiti.

  • Mclaren_Mircea_1984, luni, 23.02.2015 20:19

    @F1-Racing Cam asa ceva. Au avut un extra an sa observe, sa analizeze, ce se intampla. Oricum japonezii trebe sa reuseasca pana la urma. Come on Hondaaaa

  • Ha,ha,ha..., marţi, 24.02.2015 07:31

    Daca e asa cum spun...e cam grava treaba,primele curse vor fi tot teste pentru ei !Dar nici astea nu o sa-i ajute daca nu reusesc destule tururi pentru a aduna date...setarile de care vorbesc ei sunt defapt tot ceea ce trebuie pentru a furniza performanta si fiabilitate,dar poate reusesc mai repede decat ne gandim noi sa puna la punct asta !?

  • 91Schumi06, marţi, 24.02.2015 09:05

    Cu siguranta nu se vor bate pentru titlurile mondiale, dar nici de ras nu se vor face. Sa ne aducem aminte de Red Bull in testele din 2014, cand nu erau in stare sa faca 50 de tururi si tot au reusit sa castige 3 curse.

  • AndreiF1, marţi, 24.02.2015 11:09

    Sa vedem acuma daca noul sef Honda este interesat sa continue aceste proiect in Formula 1, cel putin pentru moment, nu a dat nici un semn ca este interesat.

  • Radu, marţi, 24.02.2015 15:03

    @danielpopescu cu parametrii, nu parametri......

  • Mclaren_Mircea_1984, marţi, 24.02.2015 17:14

    @AndreiF1 Am mai auzit eu pasarele de astea ce ciripeau de zor ca Honda nu va veni cu motor in 2015 pt Mclaren, sau mai rau ca vor da motoare pentru Red Bull, ignorand cu nesimtire realitatea. Ciripiti pana iti fi de o kila. Honda nu pleaca nicaieri, iar Cons de administratie care a votat intrarea in F1 au facut-o pe termen lung pentru dezvoltarea tehnologiilor hibrid. Ce v-ati bucura voi ciripitorilor, dar nu aveti sanse. Cra-cra-cra-cra :)))

  • AndreiF1, marţi, 24.02.2015 18:46

    @Mclaren_Mircea_1984: Treaba ta daca auzi pasarelele, mai grav este ca auzi si voci. Ce treaba are Red Bull cu motoarele Honda? Revin-o cu ceva interesant, dupa ce ti-ai luat pastilele pentru astazi. Si sper ca daca cumva, Honda se retrage in cativa ani, o sa-ti ceri scuze pentru gunoaiele pe care le tot postezi pe aici. Mi-e mila de tine, dar sper sa te faci bine, candva macar.

  • 91Schumi06, marţi, 24.02.2015 20:04

    Mircea...cum stati cu imperiile? Ca se pare ca la prima adiere de vant nu mai ramane nimic din voi:))