Heidfeld: "2008, cel mai greu an al carierei"

Publicat marţi, 28.10.2008 14:50 de Daniel Popescu

Nick Heidfeld a marturist ca 2008 a fost cel mai dificil an al carierei sale in sporturile cu motor in ceea ce priveste performantele si rezultatele obtinute pe pista.

Heidfeld a avut parte de un sezon dificil la BMW-Sauber, fiind surclasat constant de coechipierul sau, Robert Kubica.

Germanul a avut dificiltati mai ales in sesiunile de calificari, iar circuitele dificile l-au pus in ipostaza de a nu reusi sa faca suficiente depasiri in timpul curselor pentru a recupera terenul pierdut.

El a reusit totusi sa obtina cateva locuri pe podium, insa considera ca 2008 a fost cel mai dificil sezon al sau. "In termeni de ce am reusit sa scot de la masina a fost cu siguranta cel mai dificil an", a declarat el pentru site-ul spox.com. "Nu numai din Formula 1, ci din intreaga mea cariera. Nu-mi pot aminti cand m-am chinuit mai mult decat acum. Am avut cea mai buna masina pe care am avut-o vreodata, dar anul acesta nu am putut sa scot tot de la ea. Bineinteles ca asta m-a deranjat".

Totusi, sefii echipei BMW-Sauber au considerat ca Heidfed este suficinet de bun pentru a-i putea prelungi contractul si pentru sezonul 2009, iar germanul a admis ca in ultima perioada a reusit sa recastige increderea echipei.

"Acum sunt destul de multumit pentru ca am revenit dintr-o situatie foarte dificila, chiar daca mi-a luat mai mult decat ma asteptam", a adaugat el. "De asemenea, sunt increzator in ceea ce priveste situatia actuala. Chiar daca este evident ca am avut probleme majore in calificari, niciodata nu mi-am pierdut capul in curse si intotdeauna am scos tot ce am putut din ele".

Heidfeld este la al 9-lea sezon in Formula 1, iar anterior a mai concurat in Formula Ford, F3 si Formula 3000.