Haug anticipeaza multe accidente la Monaco

Publicat miercuri, 21.05.2008 13:00 de Daniel Popescu

Norberg Haug crede ca in lipsa tractiunii controlate se vor produce mult mai multe accidente la Monaco decat in anii precedenti.

Directorul departamentului de motorsport al Mercedes, Norberg Haug, admite ca siguranta pilotilor este in pericol in acest weekend la Monaco, mai ales ca acestia vor fi privati de tractiunea controlata.

"Sper ca nimeni nu va fi ranit, dar va trebui sa numaram multe accidente. Inainte ca ajutoarele electronice sa fie introduse in Formula 1 cursele erau oprite la fiecare 10 minute. Presupun ca, dupa eliminarea tractiunii controlate, accidentele sunt mult mai probabile decat inainte"

, a declarat Haug pentru publicatia Bild.

La randul sau, fostul campion mondial Keke Rosberg crede ca masinile vor fi mult mai greu de controlat decat pe vremea cand concura in Marele Circ. "Acum exista o toleranta mai mica pentru erori. Am avut distante de franare mai lungi si pneuri mai mari. Masinile de astazi sunt mai greu de controlat", a precizat Rosberg.

Eventualele probleme ale pilotilor s-ar putea accentua in cazul in care ploaia isi va face aparitia pe circuit, asa cum au prognozat meteorologii.

  • highspeed, miercuri, 21.05.2008 13:47
    puncte ?????

    totusi de ce a primit puncte aici Mclaren ?