Hamilton: "Voi pune presiune pe Red Bull în calificări"

Publicat sâmbătă, 11.06.2011 16:26 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton îşi avertizează rivalii de la Red Bull că va pune presiune pe ei pentru a obţine al patrulea pole position la Montreal.

În cele trei ediţii ale Marelui Premiu al Canadei la care a participat până acum, Lewis Hamilton a obţinut trei pole position-uri şi două victorii, însă misiunea din acest an este mult mai dificilă în contextul în care Red Bull a fost imbatabilă în calificări în acest sezon.

Cu toate acestea, pilotul echipei McLaren a lansat un avertisment potrivit căruia va pune presiune pe Red Bull pentru a obţine un nou pole position, considerând că circuitul de la Montreal este ideal pentru o asemenea performanţă, întrucât monopostul RB7 nu se potriveşte foarte bine caracteristicilor acestuia.

"Pare o luptă foarte echilibrată intre piloţii de top, aşa că va trebui să muncim foarte mult pentru a avea monopostul potrivit pentru calificări. Sunt sigur că Red Bull vor scoate ceva în plus în calificări, dar vom fi acolo cel puţin pentru a pune presiune pe ei. Până acum au avut un succes incredibil pe toate circuitele, aşa că trebuie să ne asumăm că vor fi foarte rapizi şi aici. Dar poate că diferenţa va fi mai mică comparativ cu circuite precum Barcelona. Privind spre următoarele curse, aş spune că acesta este unul dintre cele mai bune circuite pentru noi", a declarat britanicul.

Nu la fel de optimist este însă şi Fernando Alonso, care susţine că Red Bull rămâne principala favorită în Canada, chiar dacă spaniolul a stabilit vineri cel mai bun timp în a doua sesiune de antrenamente.

"Nu ne-am concentrat pe timpi. Întotdeauna este bine să te vezi pe primele patru sau cinci poziţii, dar ziua de vineri nu este importantă. Am fost cei mai rapizi şi în antrenamentele de la Monaco, iar apoi în calificări Sebastian Vettel a fost cu o secundă mai rapid decât noi. Ştim că sâmbătă este ziua cea mare pentru a da totul, ştim că Red Bull va fi foarte puternică şi probabil că este favorită", a explicat dublul campion mondial.

Red Bull Racing este singura echipă care a plecat din pole position în primele şase etape ale sezonului 2011.

Via | SportingLife | ESPNF1

  • George, sâmbătă, 11.06.2011 17:15

    Ba da prost de gura este asta, se lauda mai ceva ca ............... .La monaco zicea ca este singurul care ii poate pune probleme lu Vettel, nu contest faptul ca este un pilot extraordinar DAR prea se face pe el.

  • Hamilton, sâmbătă, 11.06.2011 18:06
    perla marca Ham

    Mare diferenta dintre ce declara Hamilton si ce declara Alonso. Hamilton plin de sine, si fara simtul masurii. Alonso echilibrat si realist. Presiunea e pe Ham nu pe Red Bull dar unde nu-i nici D-zeu nu cere. Cineva ar trebui sa-i spuna ca uneori trebuie sa taca.

  • Andrei Alexandru, sâmbătă, 11.06.2011 21:02
    @Hamilton

    Ha ha ha ha ha ha ha! In cel mai bun caz a pus presiune pe zid :P