Hamilton şi Button insistă că vor rămâne la McLaren

Publicat vineri, 24.06.2011 10:19 de Daniel Popescu

Lewis Hamilton şi Jenson Button au dezvăluit că îşi vor prelungi contractele cu McLaren până la sfârşitul sezonului, în mijlocul speculaţiilor că vor pleca la Red Bull şi, respectiv, Ferrari.

McLaren intenţionează să păstreze aceeaşi linie de piloţi cel puţin pentru sezonul 2012, potrivit declaraţiilor făcute de Lewis Hamilton şi Jenson Button în paddock-ul circuitului de la Valencia.

Anterior, presa internaţională a dezvăluit că Lewis Hamilton negociază un contract cu Red Bull pentru sezonul 2013, însă fostul campion mondial a dezvăluit că până la sfârşitul anului va semna o prelungire a actualului contract care expiră în 2012.

"Am un contract destul de solid cu McLaren, dar Martin Whitmarsh (n.r - şeful McLaren) mi-a spus că vom discuta destul de curând, în următoarele luni, despre un nou contract. Cu siguranţă, până la finalul anului va fi ceva precis şi voi continua", a declarat britanicul citat de agenţia de presă Reuters.

Coechipierul său a fost creditat cu şanse de a ajunge la Ferrari în 2013 în locul lui Felipe Massa, însă Button susţine că nu a discutat niciodată cu oficialii Scuderiei despre o astfel de variantă. Contractul său expiră la finalul acestui sezon, însă McLaren are opţiunea de a-i prelungi unilateral înţelegerea pentru încă un sezon.

"Este ridicol, pentru că nimic din asta (n.r - speculaţiile despre Ferrari) nu este adevărat. Nu am vorbit încă despre viitor, dar am o opţiune cu McLaren pentru anul viitor şi este opţiunea echipei. Nu am rezolvat încă asta, dar asta nu înseamnă nimic. Vom discuta despre viitor într-un viitor nu foarte îndepărtat, dar nu acum", a precizat el.

Declaraţiile celor doi piloţi sunt confirmate şi de Whitmarsh, care a admis că obiectivul McLaren este menţinerea actualei linii de piloţi.

"Vom discuta despre viitor cu ei când va sosi timpul, dar în acest moment nu plănuim să avem o linie de piloţi diferită. Suntem foarte norocoşi să avem doi piloţi grozavi care se înţeleg bine unul cu celălalt", a explicat britanicul.

Via | Reuters